2012-05-10 19:20:59
Φωτογραφία για Φόβοι για πραξικόπημα στην Ελλάδα εάν...
Φόβους για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, εάν η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ λόγω των οικονομικών απαιτήσεων των ευρωπαίων εταίρων της, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ο  Συμπρόεδρος της Ομάδας των Οικολόγων-Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

«Πρέπει να δώσουμε ένα σημάδι ελπίδας. Εάν εγκαταλείψουμε τους Έλληνες να αντεπεξέλθουν μονάχοι τους [βιώνουμε] τον κίνδυνο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κον Μπεντίτ.

Συνεχίζοντας, ο Πράσινος ευρωβουλευτής εκφράζει την άποψη πως «ο πολιτικός χώρος έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα», προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα «η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές».

Αναφορικά με τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Κον Μπεντίτ εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθεί «μία πόρτα διεξόδου», που θα προκύψει μέσω ευρωπαϊκών επαφών με τα κόμματα της Αριστεράς, περιλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι Αριστερές δυνάμεις θα κατανοήσουν ότι πρέπει να σεβαστούν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, επιτρέποντας στην Ελλάδα να μείνει στο κοινό νόμισμα.

πηγή:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάμε για κυβέρνηση;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάμε για κυβέρνηση;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ