2015-12-17 02:18:22
Φωτογραφία για Γεμάτη τουριστικές ευκαιρίες η Κρήτη!
Γεμάτη τουριστικές ευκαιρίες η Κρήτη σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνα που διενήργησε η εταιρεία MRB σε έξι χώρες. Το φυσικό κάλλος, η γαστρονομία, η ιστορία και η φιλοξενία αναδεικνύονται μεταξύ των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης, ενώ κύριοι ανταγωνιστές του νησιού είναι η Αττάλεια και οι Βαλεαρίδες νήσοι.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσίασε σήμερα, στο Ηράκλειο, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος. Η έρευνα διεξήχθη το Σεπτέμβριο σε 6 χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ρωσία) αποδεικνύοντας το θετικό πρόσημο της κρητικής αγοράς.

"Στις πρώτες θέσεις, σε σχέση με τους αναγνωρισμένους προορισμούς, έχουμε το αφήγημα που ο σύγχρονος τουρίστας θέλει προκειμένου να επιλέξει έναν τόπο για προορισμό του" - είπε ο κ.Μαύρος, ενώ όπως έκανε γνωστό, κύριοι ανταγωνιστές της Κρήτης είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι και η Αττάλεια.

Η Κρήτη, ωστόσο, έχει κρυμμένα "ατού" που δεν έχουν αναδειχθεί ακόμη, όπως είναι η γαστρονομία, το φυσικό κάλλος και γενικότερα το γεγονός πως αυτοί που έρχονται στο νησί έχουν κάτι να διηγηθούν, επιστρέφοντας στον τόπο τους.

Σύμφωνα με το προφίλ των επισκεπτών που προτιμούν την Κρήτη είναι κυρίως γυναίκες, δυναμικές ηλικίες 25-45, από μεσοανώτερα οικονομικά στρώματα.

Η Κρήτη πάντως, σύμφωνα με τον κ.Μαύρο, έχει περιθώριο βελτίωσης της εικόνας της, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος της, την ιστορία, την ανθρώπινη συμπεριφορά των κατοίκων της αλλά και τον αυξημένο δείκτη ασφαλείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ