2012-05-10 20:55:33
Φωτογραφία για ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Χειμαρρώδης ήταν σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Άγγελος Αναστασιάδης, μία ημέρα μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, καυτηριάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται δημόσια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη θητεία του στον πάγκο των Ηπειρωτών, του ΠΑΟ, αλλά και του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτοντας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη στον «Real FM Θεσσαλονίκης»:

Για τους διαιτητές: «Είναι και αυτοί άνθρωποι όπως και εμείς. Ποτέ δεν τα έβαλα με τους διαιτητές. Ο ίδιος διαιτητής μας έπαιξε στο Καραϊσκάκη, δεν μας έδωσε ένα πέναλτι, το πέρασα έτσι και μετά είχαμε αυτά που είχαμε φέτος στην Τρίπολη. θα το λύσουμε εμείς αυτό που γίνεται με τους διαιτητές, εμείς όχι... δεν ασχολούμαστε. Εγώ ως προπονητής δεν θα ασχοληθώ μ' αυτό. Έγινε ό,τι έγινε, τελειώνει το πανηγύρι. Μετά από εκείνο το παιχνίδι με την Τρίπολη μπορεί να βγουν και άλλοι και να πουν ότι αδικήθηκαν παίζοντας με τα Γιάννινα».


Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ακούω τον προπονητή του Παναθηναϊκού να λέει "δεν μας έδωσαν εδώ ένα πέναλτι, εκεί ένα άλλο". Τι είναι αυτά; Προφάσεις εν αμαρτίαις... Δεν βλέπεται η ομάδα, δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, όχι μόνο τώρα... Και δεν κατακρίνω το συνάδελφο. Στα Γιάννινα που ήρθε έπρεπε το σκορ να είναι 4-0 υπέρ μας στο ημίχρονο. Ψάχνει δικαιολογίες αντί να πει "ελάτε εδώ, δεν κάνουμε τίποτα είμαστε για... κλοτσιές". Ένας δρόμος είναι να βρεις δικαιολογίες με τους διαιτητές, αλλά γι' αυτό ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του στο πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τίποτα δεν με πικραίνει. Εκεί έπρεπε να αλλάξω πολλά και η διοίκηση δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί τις συγκλονιστικές αλλαγές. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε κάτι που δεν έχει λεχθεί. Είναι η μοναδική ομάδα που το Δεκέμβρη έδιωξε επτά παίκτες και πήρε έναν. Έκανε μείωση στο μπάτζετ 1 με 1,5 εκ. Έδιωξε πολλούς πρωτοκλασάτους κατά τη γνώμη πολλών. Πήραμε το Ζαραδούκα που είχε σοβαρό τραυματισμό και ελπίζω το παιδί να επανέλθει. Είναι καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Κι ακόμη πήραμε τον Ζαμπρέλα. Γλιτώσαμε από συμβόλαια όπως του Μπουζίντ που έπαιρνε 260.000 ευρώ το χρόνο και είχε ένα χρόνο ακόμη και του Ζαϊρί με 300.000, σύνολο 800.000 ευρώ. Υπήρχαν και άλλα... μπερδέματα, παίκτες που για δεκαπέντε λεπτά που έπαιξαν πήραν περισσότερα από το... Μέσι. Και με έβριζαν κιόλας. Αφήστε τα αγωνιστικά. Είναι πολύ εύκολο να πεις θέλω δέκα παίκτες, εγώ έλεγα έχω παίκτες. Με τον Εργοτέλη έπαιξα χωρίς δύο στόπερ μου και το εξάρι μου και έχω και ρόστερ 17 κι όχι 27. δεν είπα ότι μου λείπει κανείς. Ποτέ δεν λέω μου λείπει ο τάδε (ευχαρίστησε ακόμη αρκετούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε).

Για τον Μπακαγιόκο: «Ο Μπακαγιόκο δεν ξέρω τι είπε, δεν με ενδιαφέρει, Ξέρω ότι δεν τον αδίκησα. Πρέπει να σεβαστείς τους ανθρώπους, αυτούς που έρχονται να σε δουν, αυτούς που πληρώνουν. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι συνεπής με τον εαυτό του, να μην κοροϊδεύει. Ότι λέει ο Μουρίνιο, λέει και ένας προπονητής Δ΄ Εθνικής. Αν πάρεις ένα βιβλίο σε επτά λεπτά το μαθαίνεις. Το θέμα είναι τι κάνεις. Όλοι ξέρουν το ποδόσφαιρο, λίγοι το γνωρίζουν πραγματικά. Αν δεν έτρεχε ο Μπακαγιόκο, ήξερε ότι την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει».

Για το ότι υπάρχουν παίκτες που είναι ορκισμένοι στο όνομά του και άλλοι όχι: «Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να μην είναι ορκισμένος με μένα. Και δεν το λέω εγωιστικά αυτό. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ έλεγαν ότι είχα πρόβλημα με τον Φραντζέσκο, τον Μαραγκό και έβγαιναν τα παιδιά και έλεγαν είναι καλός άνθρωπος. Στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι ο Σόουζα είχε πρόβλημα μαζί μου και βγήκε στην ΟΥΕΦΑ και είπε τα καλύτερα. Αλλά εδώ βρίζουν. Για να πάμε στα Γιάννινα, η ομάδα γλίτωσε αρκετά χρήματα, βρήκε την ταυτότητά της. Η ομάδα πρέπει να σέβεται τον εαυτό της. Τον κόσμο δεν μπορεί κανείς να τον κοροϊδέψει. Τα έργα μετράνε. Ο κόσμος ανταμείβει ή σκοτώνει».

Για την ατάκα στον Μπόλονι στην Τούμπα "συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις προσφέρει": «Το είπα γιατί το πιστεύω. Είναι πολύ καλός προπονητής, έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ μετά τον Ολυμπιακό είναι η ομάδα που ξέρει τι προσφέρει στο γήπεδο. Αυτό είναι σφραγίδα του προπονητή. Οι παίκτες δεν μπορούν να το πετύχουν μόνοι τους. Αν τους αφήσεις ένα δευτερόλεπτο, αυτοί φεύγουν... χιλιόμετρα. Ο άνθρωπος έχει πλάνο συγκεκριμένο. Ξέρεις ότι παίζει αυτά η ομάδα του. Δε σε εκπλήττει. Δεν κάνει πράγματα και θαύματα, δουλεύει συγκεκριμένα. Είναι πειθαρχημένη η ομάδα του, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο. Θα μπορούσε, βέβαια, να πάρει πολλά περισσότερο, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να είναι άνετα δεύτερος».

Για τη συζήτηση που είχε με τον Σάντος για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είχα συζήτηση με τον Σάντος. Το ποδόσφαιρό μας σαν δομή και λειτουργία είναι χειρότερο απ' ότι ήταν χθες. Από μας εξαρτάται να το κάνουμε καλύτερο. Η άποψη αυτή είναι αποδεκτή από πολλούς. Υπάρχει η καθίζηση ή η μείωση πολλών πραγμάτων και μας κάνει πολύ διστακτικούς να ασχοληθούμε. Εγώ στα Γιάννινα έβγαλα έξω από την ομάδα τους ανθρώπους που μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν. Το έκανα, έφυγαν οι μεσάζοντες. Γι' αυτό με κυνηγάνε. Και στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό αυτό έκαναν. Λένε για τον Αμαφούλε που κόστιζε 30.000 ευρώ για πέντε χρόνια. Δεν είχε μυαλό, δεν έπαιξε. Από τότε ο ΠΑΟΚ έκανε... 150 μεταγραφές. Για τον Ντάνι (Φερνάντες) που τον φέραμε με μισθό 1000 ευρώ και τον πούλησαν με ένα εκατομμύριο δεν μιλάει κανένας».

Για το αν θα ήθελε να γίνει πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζαγοράκη: «Τι δουλειά έχω εγώ με τα προεδριλίκια; Είναι δυνατόν να είμαι εγώ πρόεδρος; Ο Ζαγοράκης ήθελε να γίνει κι έγινε. Εγώ ποτέ δεν ήθελα. Είναι δυνατό να αλλάξω εγώ; Αν ξυπνήσω ένα πρωί και θέλω να γίνω πρόεδρος μάλλον θα έχω φάει... κεραυνό. Έγραφαν κάποιοι και όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ ότι ήθελα να γίνω πρόεδρος. Αν είναι δυνατό... Εγώ ήθελα να κάνω τη δουλειά μου,. Δείτε τον Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ που κάνει τα πάντα. Του λένε πάρε 45 δις και κάνε τον προγραμματισμό σου. Εμείς όταν πηγαίναμε να παίξουμε την Άρσεναλ εμένα ήθελαν να με διώξουν και στον άλλο (σ.σ. Βενγκέρ) έκαναν πρόταση ανανέωσης. Εγώ ήρθα, έφυγα, εκείνος είναι ακόμη εκεί. Εκεί λειτουργούν με κάποιες αρχές. Λειτουργούν μαζί. Εδώ θα λειτουργεί η διοίκηση που θα έχει συνήθως... μεσάνυχτα και όχι ο προπονητής, αλλά αυτός θα την πληρώνει».

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Δεν ασχολούμαι με το που θα πάω... Έχω καλό μάνατζερ, γι' αυτό τρελαίνονται οι άλλοι μάνατζερ. Ο δικός μου μάνατζερ δεν ασχολείται με κανένα και δεν κλέβει».

Για το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Αν έρχεται να βοηθήσει την ομάδα και να βοηθηθεί μέσω αυτής, καλώς να έρθει. Όλοι κρίνονται μ' αυτά που κάνουν και όχι αυτά που λένε».

Για το αν δέχθηκε πρόταση από τον ΠΑΟΚ για επιστροφή: «Ποτέ δεν μου έκαναν κρούση από τον ΠΑΟΚ. Γιατί έγραφαν κάποιοι; Όσο και αν προσπαθεί κάποιος να αλλάξει τη σκέψη δεν αλλάζει. Εδώ θα μιλάμε και θα έρθουν δύο μηνύματα "τι έγινε με το Λιάσο". Εγώ μόλις πάω εκεί αυτοί που λένε τέτοια πράγματα φεύγουν. Δεν μου έγινε πρόταση επί ημερών Ζαγοράκη. Για να μιλάμε για επιστροφή πρέπει να υπάρχει πρόταση. Εδώ και 7.5 χρόνια που λείπω δεν ασχολήθηκα με τον ΠΑΟΚ, ούτε τώρα ασχολούμαι. Μπορεί ο κόσμος, πολύς ή λίγος, να βγαίνει και να με ζητάει. Τι να κάνω εγώ γι' αυτό».

Για το αν υπάρχουν διαφορές στους προέδρους Βρύζα και Ζαγοράκη: «Το μόνο που έχουν τα παιδιά είναι ότι βρέθηκαν καπεταναίοι σε ένα μεγάλο καράβι. Είναι πολύ δύσκολο απ' όλες τις θέσεις να είσαι στον ΠΑΟΚ. τα ίδια προβλήματα που είχε ο Ζαγοράκης τα ίδια έχει και ο Βρύζας».

Για τα χρέη της περιόδου Ζαγοράκη: «Έγινε λάθος προγραμματισμός. Από τη μία, γωνία το μαγαζί και από την άλλη 12 εκ. ευρώ μέσα, ή ακόμη κι ένα ευρώ μέσα δεν στέκει. Πρέπει να κρίνεις από τα έργα για να δεις τι έχει πετύχει ο καθένας».

Για το αν θα επενέβαινε στα κοινά του ΠΑΟΚ, αν χρειαζόταν: «Δεν έχω καμία δουλειά να επέμβω στα κοινά του ΠΑΟΚ, είμαι προπονητής. Εμένα με έδιωξε ο Γούμενος που έχει απόφαση για φυλακή και παίρνει ο άλλος και λέει τι έγινε με το Λιάσο. Τι να συζητάμε... Θα πω και μία ιστορία που δεν είναι γνωστή. Ήμασταν στα Τρία-Πέντε Πηγάδια προετοιμασία και οι παίκτες ήταν απλήρωτοι. Ο Νάγκμπε και ο Ολιβάρες είχαν τα παιδιά τους στο αμερικάνικο σχολείο και έκλεισαν την πόρτα στα παιδιά γιατί δεν είχαν πληρωθεί. Οι γυναίκες τους ήθελαν να φύγουν. Εγώ είμαι πολύ ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν παιδιά και σηκώνομαι και φεύγω. Είχα πει δεν κάνω μεταγραφές, να πληρωθούν πρώτα οι παίκτες. Έφυγα ήρθε ο Μπλαχίν και έγιναν 12 μεταγραφές. Κάποια στιγμή είμαι στο Άγιο Όρος. Με φωνάζει ο γέροντας και μου λέει πριν φύγει το καραβάκι: "σήμερα θα σε φωνάξουν θα πας πίσω". Του απάντησα "που να πάω πίσω, πριν 2 μήνες με έδιωξαν". μου είπε: "Θα σε φωνάξουν και θα πας. Είσαι υποχρεωμένος να πας για τα παιδιά. Χάνουν 1-4 από τον Άρη και ο Καλύβας με φωνάζει πίσω. Κάνουμε οκτώ νίκες σερί, είμαστε δεύτεροι από τελευταίοι και κάνουμε μία ισοπαλία με τον Ιωνικό στο τέλος και με διώχνουν. Εγώ δεν ήθελα να φέρω τον Βαλέντσια που ήταν τραυματίας και κόστιζε εκατομμύρια... Το τρένο, όπως τον έλεγαν... Το τρένο, όμως, σταμάτησε στο Διακοφτό. Δεν ασχολούμαι, αν με χρειαστεί ο ΠΑΟΚ είμαι εδώ. Όταν ήταν για να κάνω καλό παρενέβην πάντως. Θυμηθείτε ότι όταν ήταν να γυρίσει ο Σαλπιγγίδης βγήκα και είπα αφήστε το παλικάρι να γυρίσει αγαπά τον ΠΑΟΚ και θα βοηθήσει».

Για το σημερινό αγώνα των πλέι οφ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα. Μπορεί να κερδίσει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ