2012-05-10 21:34:20
Φωτογραφία για Νέες ποινές από την UEFA για το financial fair play
Διαβάστε ποιες είναι οι νέες ποινές που προβλέπονται από τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες που παραβιάζουν τις διατάξεις του financial fair play.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η OYΕΦΑ έκανε επέκταση των ποινών που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κανονισμό για τις ομάδες που παραβιάζουν τις διατάξεις του financila fair play.

Mέχρι πρόσφατα οι ποινές που προβλέπονταν από την ΟΥΕΦΑ για τα ζητήματα αδειοδότησης ήταν πέντε: απλή προειδοποίηση και επίπληξη, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών, αποκλεισμός από την διοργάνωση και αποκλεισμός από τις επόμενες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το "Goal", η ΟΥΕΦΑ έκανε επέκταση των ποινών και υιοθέτησε ευρεία γκάμα ποινών για τα ζητήματα της αδειοδότησης.

Οι νέες ποινές είναι: Πρώτον, παρακράτηση των εσόδων από τα μπόνους συμμετοχών στις δύο διοργανώσεις. Δεύτερον, απαγόρευση δήλωσης των νεομεταγραφέντων ποδοσφαιριστών στη λίστα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Τρίτον, περιορισμός των ποδοσφαιριστών που μία ομάδα μπορεί να δηλώσει για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενώ το όριο είναι 25 ποδοσφαιριστές μπορεί μία ομάδα να τιμωρηθεί και να δηλώσει μέχρι 22 παίκτες.

Οι νέες ποινές ισχύουν κανονικά από τη νέα σεζόν αφού έχουν συμπεριληφθεί στον πειθαρχικό κανονισμό της ΟΥΕΦΑ.

Οι τρεις ελληνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να είχαν τιμωρηθεί, ωστόσο αυτό δεν συνέβη καθώς η ΟΕΥΦΑ έδωσε παράταση προκειμένου να τακτοποιήσουν οι ομάδες τις οφειλές τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ας μην το δούμε ΚΑΙ αυτο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ας μην το δούμε ΚΑΙ αυτο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ