2012-05-10 21:52:12
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Οικολόγων Πράσινων για αλλαγή του εκλογικού νόμου
Σε κοινή πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου καλούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με επιστολή τους προς εναλλακτικά, φιλελεύθερα, κεντροαριστερά ή αριστερά κόμματα που... έμειναν εκτός Βουλής.

Στην επιστολή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν λόγο για «εντυπωσιακή αναντιστοιχία» της σύνθεσης της Βουλής σε σχέση με τις επιθυμίες των πολιτών, αφού, όπως εξηγούν, κόμματα που αντιστοιχούν στο 19% των επιλογών των πολιτών δεν εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, τονίζουν, το πρώτο κόμμα, με ποσοστό μικρότερο των εκτός Βουλής κομμάτων, σχεδόν διπλασίασε την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση χάρη στο «μπόνους» των 50 εδρών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να προχωρήσει η νέα Βουλή σε αλλαγή του εκλογικού νόμου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, που θα περιλαμβάνει τη θέσπιση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν εισόδου 3%. Σημειώνουν μάλιστα ότι αυτό μπορεί να συμβεί είτε σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής πριν υπάρξει κυβερνητικό σχήμα, είτε με τη δημιουργία κυβέρνησης με σκοπό τη νομοθετική αυτή αλλαγή και στη συνέχεια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Η επιστολή απευθύνεται στη Δημοκρατική Συμμαχία, τη Δημιουργία, Ξανά, τη Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., την Κοινωνική Συμφωνία και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι βάζεις ρε παικτάρα Λύμπε;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι βάζεις ρε παικτάρα Λύμπε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ