2012-05-10 21:51:45
Φωτογραφία για Τι βάζεις ρε παικτάρα Λύμπε;
Με... one man show του Νίκου Λυμπερόπουλου που πέτυχε δυο γκολ-όνειρο, η ΑΕΚ κέρδισε 3-2 τον Ατρόμητο και... βλέπει καθαρότερα το «σεντόνι»!

Η 11άδα που επέλεξε ο Νίκος Κωστένογλου για την ΑΕΚ, με τον Βάργκας στον πάγκο και τους τρεις πιτσιρικάδες στην 11άδα (Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Φούντας) προκάλεσε απορίες. Το κακό για την Ένωση δεν ήταν αυτό, αλλά ότι φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι κάτι πήγαινε στραβά... Οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και να την κυκλοφορήσουν, με τον Ατρόμητο να την παίρνει στην κατοχή του εύκολα και να κάνει αυτός το δικό του παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν πολύ σωστά παραταγμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφηνε τον παραμικρό διάδρομο για την ΑΕΚ και παράλληλα είχε χώρους για να χτυπήσει αυτός σε αντεπιθέσεις. Ο Μήτρογλου έχασε νωρίς μεγάλες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά τους Περιστεριώτες αλλά αυτό δεν τους στίχισε καθώς το γκολ που δικαιούνταν, το βρήκαν με τον Επστάιν στο 19ο λεπτό.


Εχοντας σκορ και ψυχολογία υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με την ίδια εικόνα. Αυτό που έπρεπε να κάνουν στο γήπεδο το έκαναν, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ΑΕΚ να αναπτυχθεί. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της και από τη στιγμή που... ανέλαβε και ο Κάκος, ο εκνευρισμός όλων αυξήθηκε. Ο Μήτρογλου κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, ο Λεονάρντο ζήτησε πέναλτι αλλά το ριπλέι δείχνει ότι δεν είναι... καραμπινάτο και ο Ατρόμητος έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να καθαρίσει τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο!

Αλλη Εντελώς Κατάσταση με Λύμπε!

Στην ανάπαυλα ο Κωστένογλου αποφάσισε να βγάλει τους Κοντοέ και Εγγλέζου για να ρίξει στο ματς τους Κάρλος, Κλωναρίδη και τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αφηνιασμένη, έκλεισε τον Ατρόμητο στην περιοχή του και μέσα σε 15λεπτά είχε ανατρέψει πλήρως την κατάσταση! Με τον Λυμπερόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολάρες αφού πρώτα ο Κάρλος είχε ισοφαρίσει, στο 62' το σκορ είχε γίνει 3-1 και η Ένωση ήλεγχε πλήρως την κατάσταση.

Ο Κωστένογλου έκλεισε τις αλλαγές του με τον Γεωργέα αντί του Φούντα, ο Δώνης από την άλλη πλευρά έριξε τους Πίτου Γκαρσία και Μπάλλα αντί των Καραμάνου, Σκόνδρα και στο 68' οι Περιστεριώτες ξαναμπήκαν στο ματς καθώς ο Τόμας μείωσε σε 3-2 με κεφαλιά.

Η είσοδος του Αναστασάκου αντί του Σφακιανάκη σήμαινε ότι ο Ατρόμητος θα τα έπαιζε όλα για όλα για την ισοφάριση αλλά ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε σωστά στην ευκαιρία του Μήτρογλου και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων η ΑΕΚ κράτησε την υπερπολύτιμη νίκη!

Man of the match: Νίκος Λυμπερόπουλος. Υπέροχο γκολ για το 2-1, γκολάρα για το 3-1. Εφτασε τα 101 με την ΑΕΚ και αποδεικνύει πως ακόμη και τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ. Η Ένωση δέχθηκε δύο γκολ και θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι Μανωλάς και Μπουγαΐδης έκαναν πολλά λάθη αυτή τη φορά.

Στο ύψος του: Ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε δύο τετ α τετ, κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκανε ό,τι μπορούσε. Στα δύο γκολ που δέχθηκε δε φέρει ευθύνη.

Η γκάφα: Η άμυνα του Ατρόμητου έδειξε πώς... δεν πρέπει να αμύνεσαι σε στημένες φάσεις. Μέσα σε πέντε λεπτά έφαγε δύο γκολ από εκτελέσεις κόρνερ.

Το στραγάλι: Πολλά νεύρα προκάλεσε η διαιτησία στο ΟΑΚΑ. Κακώς κόπηκε με οφσάιντ ο Μήτρογλου στο πρώτο ημίχρονο, σωστά δε δόθηκε πέναλτι στη φάση του Λεονάρντο αλλά από εκεί και πέρα ο Κάκος έκανε πολλά λάθη σε φάουλ και γενικά εκνεύρισε τους γηπεδούχους με το γεγονός ότι κάποιες φάσεις αλλιώς τις σφύριζε για τη μία ομάδα και αλλιώς για την άλλη Το ταμείο του Gazzetta: Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τα κατάφερε. Η Ένωση έκανε το 2Χ2 μέσα σε λίγες μέρες, πήγε στους 6 βαθμούς και πλέον είναι για τα καλά στο κυνήγι της εξόδου στο Champions League. Οσο για τον Ατρόμητο, αν θέλει να έχει ελπίδες, θα πρέπει να κάνει μόνο νίκες από εδώ και πέρα...

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ