2012-05-10 22:06:20
Φωτογραφία για ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-0
Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 32' ο ΠΑΟΚ νίκησε τον πολύ κακό Παναθηναϊκό ...και πάτησε πρώτη θέση στη βαθμολογία των play offs.Αμφότεροι στη 2η αγωνιστική των play offs είχαν απογοητεύσει. Ο μεν ΠΑΟΚ κλείστηκε στο Περιστέρι και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς, ο δε Παναθηναϊκός ηττήθηκε με... κατεβασμένα χέρια από την ΑΕΚ. Το μεταξύ τους ματς στην Τούμπα, λοιπόν, ήταν κομβικής σημασίας για να πατήσει κάποιος εκ των δύο στην 1η θέση έπειτα από το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-2). 

Σίγουρα, από πλευράς θεάματος το ντέρμπι της Τούμπας θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση είδε το... σεντόνι να πλησιάζει χάρη στο γκο του Σαλπιγγίδη στο 32'. Ο Παναθηναϊκός αν και είχε την κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία, δεν απείλησε σχεδόν... ποτέ (παρά μόνο στις καθυστερήσεις), δεν έβρισκε τρόπο να φτάσει μπροστά στην εστία του Χαλκιά και από εκεί που ξεκινούσε τη διαδικασία με 4 πόντους προβάδισμα, τώρα βρίσκεται 3ος!


Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αλλαγή της τελευταίας στιγμής τον Μαρίνο δεξιά στην άμυνα στη θέση του Σεϊταρίδη που ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα.

Οι «πράσινοι» είχαν καλύτερη κυκλοφορία από το ξεκίνημα, αλλά ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο 7’, με τον Σαλπιγγίδη να σεντράρει, τον Γεωργιάδη να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και να πέφτει στο έδαφος μετά από πίεση του Βιτόλο. Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά μετά με σουτ του Κατσουράνη και επέμβαση του Χαλκιά.

Το ματς ήταν ανοικτό και παρότι ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο επικίνδυνος, κυρίως με προσπάθειες από τη δεξιά πλευρά και με έναν Σταφυλίδη αριστερά να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να βοηθάει, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, στο 23’. Ο Λαζάρ σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Ένα λεπτό μετά ο Σταφυλίδης δοκίμασε το πόδι του με μακρινό σουτ και στο 32’ ήρθε το 1-0. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ ελίχθηκε από αριστερά, σούταρε δυνατά και ο Σαλπιγγίδης που πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Κόντρα στη ροή του ματς, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να δημιουργεί φάσεις και στο 36’ ο Γεωργιάδης σούταρε μόλις άουτ. Στο 40’ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Αθανασιάδη ως οφσάιντ, ενώ στο 43’ οι «πράσινοι» απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο μέρος, με τον Σταφυλίδη να κόβει τη μπάλα προ του Κουίνσι.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να «χτυπήσει» στην κόντρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη στιγμή στα καρέ του Χαλκιά στο 76’! Η μείωση ρυθμού βοήθησε τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς ήθελε να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ενώ παράλληλα έβλεπε τον αντίπαλο – σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο – να μην μπορεί να φτάσει έξω από την περιοχή Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 82’ με τον νεοεισελθόντα Φωτάκη να σουτάρει σε αντεπίθεση και τον Καρνέζη να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στο 85’ ο διεθνής χαφ του ΠΑΟΚ ανάγκασε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού σε εντυπωσιακή απόκρουση… Στο 93’, πάντως, ο Καραγκούνης… λαχτάρησε την Τούμπα χάρη στην αστάθεια του Χαλκιά που επενέβη με διπλή προσπάθεια.

onsports.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ