2015-12-20 18:22:10
Φωτογραφία για Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα ...
Ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε στο ταξίδι σας ως γονείς, θα υπάρχουν καλές μέρες και κακές μέρες. Αν περνάτε κάποια από αυτές τις δύσκολες περιόδους με το νεογέννητο, το ενός χρόνου μωρό σας, το προνήπιο ή το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί σας, αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε το παρακάτω.

Στα μάτια του παιδιού σας είστε πολλά πράγματα. Κάποιες μέρες μπορεί είστε ο αντίπαλός τους. Κάποιες μέρες ο καλύτερός τους φίλους. Αλλά κάθε μέρα, όποια ηλικία κι αν έχουν τα παιδιά σας, είστε ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή τους.

Στα νεογέννητα, είστε ο κόσμος τους

Για εννέα μήνες σας είχαν κοντά. Ήσασταν παντού τριγύρω τους. Και μετά ξαφνικά σταμάτησαν να σας βλέπουν. Ναι, βέβαια μπορεί να είστε 5 μέτρα μακριά στην κουζίνα καθώς εκείνα κοιμούνται στην κούνια τους, αλλά δεν μπορούν να σας μυρίσουν. Δεν μπορούν να αισθανθούν τη ζεστασιά σας.

Δεν μπορούν να ακούσουν τον χτύπο της καρδιά σας.


Καθώς ο καιρός περνάει, θα μάθουν να παρηγοριούνται με άλλα πράγματα αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Δε θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Μπορεί και να μη γίνει ούτε κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα μήνα.

Έτσι για τώρα, αφήστε τα πιάτα λερωμένα, αφήστε τα βρώμικα στα καλάθια τους και αφήστε τα κρεβάτια άστρωτα. Επικεντρωθείτε στο πώς το νεογέννητό σας σας βλέπει – είστε το παν για αυτό.

Στα μωρά ενός έτους, είστε το κομμάτι που λείπει.

Σε αυτό το στάδιο, είναι δύσκολο για τα παιδιά να έχουν αίσθηση ταυτότητας, εκτός αν είστε μέρος της. Για ένα παιδί ενός έτους, είστε το κομμάτι που λείπει. Και όταν δεν είστε μαζί νιώθει χαμένο.

Ναι, μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο μόνα τους, αλλά το να έχουν εσάς στο πλάι τους είναι καλύτερο. Όταν κρατούν το χέρι σας, όταν βλέπουν το χαμόγελό σας να τους ενθαρρύνει και όταν έχουν την αγκαλιά σας να τους περιμένει, έχουν όλα όσα χρειάζονται για να βρουν την αυτοπεποίθηση να λάμψουν.

Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, είστε ο αγαπημένος τους φίλος.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι γεμάτα περιέργεια και εσείς είστε ο ξεναγός τους σε αυτό το ταξίδι φαντασίας. Ναι, βέβαια, το να παίζετε κάμπινγκ όταν έχετε ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα να κάνετε μπορεί να είναι επίπονο, αλλά στον μικρό άνθρωπο που βρίσκεται στα πόδια σας και σας χαμογελάει, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Ψάξτε για νεράιδες στον κήπο. Κρυφτείτε από το τέρας στην πίσω αυλή. Σαλπάρετε για το γύρο του κόσμου μέσα στο καλάθι με τα άπλυτα. Επισκεφτείτε τα λούτρινα ζωάκια στο ζωολογικό κήπο της κρεβατοκάμαρας. Με εσάς στο πλάι τους, δεν υπάρχουν όρια.

Στα πεντάχρονα είστε οι δάσκαλοί τους.

Και ως δάσκαλοι, να περιμένετε να απαντήσετε σε πολλές ερωτήσεις. Να εξηγήσετε γιατί οι δεινόσαυροι δεν υπάρχουν, γιατί ο superman μπορεί να πετάξει αλλά δεν το κάνει, γιατί οι πέτρες είναι τόσο βαριές, γιατί τα ψάρια μπορούν να αναπνεύσουν κάτω από το νερό και πώς ο Άγιος Βασίλης κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε μια βραδιά.

Να τα διδάσκετε, να τα καθοδηγείτε και να τους δείχνετε πώς να συμπεριφέρονται με κάθε τι που κάντε. Ναι η σκέψη είναι τρομαχτική και μερικές φορές μπορεί να είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα στον κόσμο, αλλά είναι επίσης υπέροχο να συνειδητοποιείτε πόσο πολύ σας χρειάζονται για να τα βοηθήσετε να καταλάβουν τον κόσμο.

Έτσι, είτε αυτό το διαβάζετε καθώς κουνάτε το νεογέννητό σας, είτε καθώς παίζετε με τις κούκλες με το παιδί σας, είτε βλέποντας την εποχή των Παγετώνων για 30η φορά, αφιερώστε ένα λεπτό για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πόσο σπουδαία δουλειά κάνετε και πόσο σημαντικοί είστε στη ζωή των παιδιών σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ