2012-05-10 22:59:10
Φωτογραφία για Βγάζουν στο σφυρί ακίνητη περιουσία της Κύπρου για κρατικά χρέη!
Σε εκποίηση μέρους της κινητής περιουσίας της, αναγκάζεται να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να πληρώσει τις οφειλές της, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν  απόψε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Επαρχιακό Γραφείο του Κτηματολογίου στην Πάφο ενδέχεται από αύριο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό, αφού σήμερα εκτελέστηκαν εντάλματα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για κατάσχεση κινητής περιουσίας.

Τα εντάλματα εκτελέστηκαν μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ιδιοκτητών ακινήτων, που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του δρόμου Πάφου -Πόλεως Χρυσοχούς.

Δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό, παρά την παρέλευση πέραν των τριών ετών από τη δημοσίευση των απαλλοτριώσεων και παρά τη δικαστική απόφαση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.


Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Πάφο, τα εντάλματα εξασφάλισαν οι δικηγόροι των επηρεαζομένων, μετά την εμφανή αδυναμία της Πολιτείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους νόμιμους δικαιούχους της γης που έχει απαλλοτριωθεί, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, κατασχέθηκε όλη η κινητή περιουσία του Τμήματος Κτηματολογίου, που θα εκποιηθεί στη συνέχεια, ώστε να καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό.

Η Πολιτεία έχει ήδη καταβάλει πέραν των δύο τρίτων από 140 εκατομμύρια, ποσό που είχε αποφασιστεί για τις απαλλοτριώσεις για το συγκεκριμένο έργο.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ