2015-12-22 16:55:58
Φωτογραφία για Πολύπτυχες συμφωνίες ελληνικών εταιριών στην Ινδία στον τομέα της Αμυνας
Στην υπογραφή σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας στην Ινδία προχώρησαν πριν από μερικές ημέρες δυο ελληνικές εταιρίες του αμυντικού χώρου ,  η ''Θέων Αισθητήρες''  και η μοναδική Ελληνική B2B πλατφόρμα www.epicos.com, της ομώνυμης εταιρίας.

 Η ΠΡΩΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρεία ''Θέων Αισθητήρες''  , πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων συμφώνησε να διευρύνει την πολύχρονη συνεργασίας της με την εταιρεία TATA Power SED και σε ότι αφορά τα θερμικά συστήματα. Η Ινδική εταιρεία θα συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της ''Θέων Αισθητήρες'' και τις εφαρμογές αυτού, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για την ελληνική εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο, ανακοινωσε η εταιρία,  η Θέων Αισθητήρες βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει και που δεν είναι άλλος από το να επαναλάβει με τον πυρήνα θερμικής απεικόνισης την ίδια επιτυχία που έχει μέχρι σήμερα σημειώσει διεθνώς με τα προϊόντα της με βάση την ενίσχυση του φωτός
. Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας ''Θέων Αισθητήρες''-TATA Power SED κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας «Make in India». Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore στην οποία τώρα πια θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δίκυαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συμφωνία ελληνικής εταιρείας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ινδικής κυβέρνησης «Make in India». Οι συμφωνίες αυτές υπεγράφησαν στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII), την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΔΑΕΕ. 

 H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά των Night Vision. Ενδεικτικά, στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις KSK, ο Βέλγικος Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις Αιγύπτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά Η.Α.Εμιράτων, ο Αυστραλιανός Στρατός, ο Χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ : Η epikos δρομολόγησε την υλοποίηση του προγράμματος συνεργασίας με την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (CII) σε τελετη παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, που επισκέφθηκε τις προάλλες την ασιατική χώρα. 

Στην υλοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών  προχωράει λοιπόν η μοναδική Ελληνική B2B πλατφόρμα www.epicos.com. Το μνημόνιο συνεργασίας με το CII, αφορά στην παρουσία και τη διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη Ινδικών Αμυντικών Βιομηχανιών και υπογράφηκε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, πριν από μερικούς μήνες. Την έναρξή του προγράμματος, που υλοποιεί ο epicos.com και ξεκινάει με τη χαρτογράφηση των πρώτων 30 ινδικών εταιρειών, σηματοδότησε, όπως ανακοίνωσε η εταιρία,  η ευτυχής συγκυρία της παρουσίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Δελχί. 

Η παρουσία του κ. Καμμένου

Ο Έλληνας Υπουργός βρέθηκε στην Ινδία προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Ινδό ομόλογό του, Manohar Parrikar, και άλλους εκπροσώπους της ινδικής κυβέρνησης και παραβρέθηκε σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII), την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΔΑΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Make in India». 

Η εκδήλωση είχε ως θέμα τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ ελληνικών και ινδικών εταιρειών και εκτός από τον κ. Καμμένο συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας προεξέχοντος του Έλληνα Πρέσβη στην Ινδία, Πάνου Καλογερόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, Τάσος Ροζολής, ελληνικές εταιρείες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εκπρόσωποι του Ινδικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και φυσικά ινδικές εταιρείες. Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του για τις δυνατότητες συνεργασίας και τις πιθανές συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στις Ινδικές και τις Ελληνικές Εταιρείες υπό το πρίσμα του Make in India και δεν παρέλειψε να δώσει για άλλη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ