2012-05-10 23:53:31
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση που… δεν βλέπουν οι ξένοι
Οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2014, και ατζέντα καθημερινού έργου τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, έφεραν πιο κοντά την εξεύρεση λύσης στο πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς φαντάζει ως εξαιρετικά πιθανή, ειδικά στην περίπτωση που συμφωνήσει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προοπτική ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει ιδιαίτερα τους δανειστές, και πιο συγκεκριμένα το IIF.

O επικεφαλής του οποίου Τσαρλς Νταλάρα, επεσήμανε με νόημα ότι μια κυβέρνηση μονάχα από τα τρία κόμματα, χωρίς δηλαδή και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι βιώσιμη. Και εκ των πραγμάτων δεν θα καταφέρει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, μέσω της υπογραφής του Μνημονίου ΙΙ.

Το IIF μάλιστα, προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, και διατυπώνει την εκτίμηση ότι ακριβώς λόγω της αδυναμίας ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος να σταθεί στην εξουσία χωρίς κλυδωνισμούς, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να προχωρήσει σε νέες εκλογές.

(του Δημοσθένη Μαρίνου - statesmen.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ