2015-12-23 14:11:43
Φωτογραφία για Η ''Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία'' (ΕΑΒ) κατασκευάζει κομμάτια Ινδικών Μαχητικών αεροσκάφών
Την κατασκευή από την ''Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία'' (ΕΑΒ) μέρους των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών για την με την ινδική εταιρεία Τata Advanced Systems Ltd (TASL) ανέδειξε η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ Καμμενου στην Ινδία, αμέσως μετά την Αρμενία.Ήδη η ΕΑΒ έχει προχωρήσει σε παραγωγή απαρτίων για την ΤΑΤΑ και αναμένει νέες παραγγελίες, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού  (ΣΕΚΠΥ) με δήλωση του Προέδρου του κ Τ. Ροζολή .

Α Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) , συμμετείχε στην αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο στην επίσημη επίσκεψη, που πραγματοποίησε, διαδοχικά, στην Αρμενία και την Ινδία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αρμενία, η ΕΑΒ πραγματοποίησε συνάντηση και παρουσίασε τις δυνατότητές της στον επικεφαλής και σε στελέχη του Defense Industrial Department. Συζητήθηκε δε, η δυνατότητα συνεργασίας των Ε.Δ. της Αρμενίας με την ΕΑΒ σε συγκεκριμένα προγράμματα-λύσεις που δραστηριοποιείται η εταιρία.


Η αποστολή στην Ινδία ήταν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την εταιρεία κυρίως,όπως προείπαμε, λόγω της σύμβασης με την ινδική εταιρεία Τata Advanced Systems Ltd (TASL) για την κατασκευή μέρους των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών (Air - to - Air Refueling Systems).

Επιπλέον, τα στελέχη της ΕΑΒ συμμετείχαν στο INDO-HELLENIC DEFENSE INDUSTRY INTERACTION, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί στις 19/12/2015 παρουσία του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΕΑΒ κ. Παπασπύρου με τον CEO της TASL κ. Sukaran Singh.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών του forum, έγινε παρουσίαση της ΕΑΒ σε Ινδικές εταιρίες Αεροναυπηγικής και Άμυνας και στελέχη του Υπουργείου Άμυνας και Εξωτερικών της Ινδίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιμέρους συναντήσεις με αριθμό Ινδικών εταιριών με στόχο τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών και την περαιτέρω διείσδυση  και εδραίωσή της στις αγορές αυτές

.Από Ελληνικής Πλευράς συμμετείχαν  στο Ελληνο-Ινδικό forum για θέματα αμυντικής συνεργασίας που πραγματοποίθηκε, οι εταιρείες  ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, THEON, ISI, EPICOS, ALTUS, EUROPEAN SENSOR SYSTEMS, METKA, AKMON και φυσικά ο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού  (ΣΕΚΠΥ) με δήλωση του Προέδρου του κ Τ. Ροζολή .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Ινδία υπήρξε ενδιαφέρον από Ινδικής πλευράς για συνεργασία με τις Ελληνικές Αμυντικές Εταιρείες  για σημαντικό αριθμό  προγραμμάτων μεταξύ των οποίων συνεργασία για την ναυπήγηση Υποβρυχίων αλλά και λοιπών Πολεμικών Πλοίων καθώς και Περιπολικών Σκαφών, Προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων, Μέσων επικοινωνίας , Κινητών Νοσοκομείων ,Κατασκευή Σύνθετων Αεροπορικών Απαρτίων, κα.

 Να θυμίσουμε ότι πέραν της ΕΑΒ, υπήρξαν και άλλες συνεργασίες και συμφωνίες:

 Η ''Θέων Αισθητήρες'' (THEON) συμφώνησε να διευρύνει την πολύχρονη συνεργασίας της με την εταιρεία TATA Power SED και σε ότι αφορά τα θερμικά συστήματα. Η Ινδική εταιρεία θα συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της Θέων Αισθητήρες και τις εφαρμογές αυτού.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας ''Θέων Αισθητήρες''-TATA Power SED κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας «Make in India». Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore στην οποία τώρα πια θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δίκυαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει.

- Η μοναδική Ελληνική B2B πλατφόρμα www.epicos.com προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII).

Ο ΣΕΚΠΥ - που συμμετείχε στις αποστολές  δια του προέδρου του κ.Τ.Ροζολή- .

Στην φωτό από αριστερά φαίνονται: ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ κ. Χ. Παπασπύρος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος, ο Πρέσβης κ. Π. Καλογερόπουλος, ο CEO της TASL κ. Sukaran Singh και στελέχη του Υπουργείου Άμυνας και Εξωτερικών της Ινδίας.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ