2012-05-10 23:59:08
Φωτογραφία για Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μήνυσαν τον Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαμινιώτης έχει υποστηρίξει ότι με την υπογραφή της γνωμοδότησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον, προστατεύονται από τον κίνδυνο σύναψης ατομικής σύμβασης.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργου Μπαμπινιώτη, για παράβαση καθήκοντος, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε σήμερα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). 

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας για την απόφασή του να υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ. Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια)» και ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να μη συμμετάσχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε καμία δημόσια θέση, διότι τον θεωρούν "επικίνδυνο" για τη Παιδεία.


Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ, με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε».
newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Peugeot 208 με Peugeot Connect Apps
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Peugeot 208 με Peugeot Connect Apps
Βροχούλες και αέρηδες
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βροχούλες και αέρηδες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ