2015-12-23 20:03:30
Φωτογραφία για ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ...
Δύο άσχημες εμφανίσεις μας επεφύλαξε (ελπίζουμε) για το τέλος του 2015 η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, με την Εφές στο ΣΕΦ -που τουλάχιστον υπήρχε η δικαιολογία του αδιάφορου αγώνα- , αλλά και στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά σ'έναν αγώνα που δεν είχε περιθώριο να στραβοπατήσει.

Στην πρώτη περίπτωση ο Ολυμπιακός γνώρισε εύκολα την ήττα στο ΣΕΦ από τους Τούρκους, ενώ στην δεύτερη κατάφερε με τα χίλια ζόρια να φύγει νικητής και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα της Basket League.

Θ'ασχοληθούμε λοιπόν με τον αγώνα στο Ζηρίνειο που δεν ήταν... αδιάφορος και θα καταλήξουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι τα πολύ άσχημα ποσοστά του σε τρίποντα και... ελεύθερες βολές!

Με 3/21 (14,28%) τρίποντα (το χαμηλότερο φετινό του ποσοστό) δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά, ακόμα και απέναντι σε μέτριους αντιπάλους, ειδικά εάν... συνοδεύεται από το  66,66% (18/27) στις ελεύθερες βολές που είναι και φέτος βραχνάς για τον Ολυμπιακό.


Σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο η απουσία τόσο του Βασίλη Σπανούλη όσο και του Ματ Λοτζέσκι σ'αυτά τα... άθλια ποσοστά, αλλά για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με τέτοιες βλέψεις είναι πραγματικά αδιανόητο να σουτάρει σ'αυτές τις δύο κατηγορίες με τέτοια ποσοστά. Τα προαναφερθέντα ποσοστά δεν ήταν φυσικά η... εξαίρεση, αφού σε πολλούς φετινούς αγώνες τα ποσοστά του ήταν κάπου εκεί... κοντά. Γιατί μία άσχημη μέρα μπορείς να την δικαιολογήσεις, αλλά όταν συμβαίνει συνέχεια το ίδιο πράγμα τότε υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι δυνατόν να κερδίζει πάντα η... άμυνα, όσο καλά και αν παίζεις σ'αυτόν τον τομέα.

Τα... καμπανάκια έχουν χτυπήσει δυνατά και εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη στο Φάληρο (ας μην περιμένει κανείς εύκολη επικράτηση όπως άλλα χρόνια), αλλά πολύ περισσότερο για την πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Ήδη, κάποιοι λένε ότι αν πάρει τη νίκη σ'αυτόν τον αγώνα ο Ολυμπιακός θα πρόκειται για... υπέρβαση. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορείς να πας μπροστά με τέτοιο σκεπτικό * Για του λόγου το αληθές δείτε τον παρακάτω πίνακα με τα συνολικά ποσοστά στην φετινή Basket League, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας... 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ  ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ               89,4                 81,6

ΒΟΛΕΣ                  67,93%            67,5%

ΔΙΠΟΝΤΑ              56,41%            60,3%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ            36,5%              27,5%

** Όπως και να έχει, το δικό μας χρέος είναι δίπλα στην ομάδα που μας έχει κάνει περήφανους αμέτρητες φορές και όχι μόνο στα... ντέρμπι του ΤΟΡ 16 και με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Είναι ντροπή για τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να έχει σταθερά 10.000 κόσμο σε κάθε αγώνα. 

Από εκεί και πέρα το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατούν η διοίκηση και το προπονητικό τιμ...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ