2012-05-11 07:47:03
Φωτογραφία για 130 Λίβυοι αναρρώνουν στη Λάρισα!
Περισσότεροι από 130 Λίβυοι ασθενείς έχουν έρθει στην πόλη της Λάρισας τους τελευταίους τέσσερις μήνες με σκοπό να νοσηλευτούν στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» στη Νίκαια Λάρισας, ενισχύοντας, σε μία δύσκολη περίοδο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου Υγείας, το συγκεκριμένο κέντρο και δίνοντας μια ανάσα στην αγορά της πόλης.

Η συνεργασία προέκυψε ανάμεσα στον Όμιλο Euromedica και στην Πρεσβεία της Λιβύης, η οποία καλύπτει πλήρως τα έξοδα νοσηλείας και διαμονής των Λίβυων. Πρόκειται για τραυματίες εμπόλεμης ζώνης από τον πρόσφατο εμφύλιο κατά του καθεστώτος Καντάφι, πολλοί από τους οποίους έχουν νοσηλευτεί ή εγχειριστεί προηγουμένως σε κλινικές ή νοσοκομεία άλλων χωρών (Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία).

Η Ιρλανδία άνοιξε τα κρατικά νοσοκομεία για να τους υποδεχτεί, ενώ η κατάσταση στη χώρα μας ευνοεί μόνο τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης που διαθέτουν και την απαιτούμενη ευελιξία στις συμφωνίες.


Οι τραυματίες διαθέτουν ιατρική visa και συνήθως συνοδεύονται από συγγενείς ή φίλους οι οποίοι διαμένουν στα κεντρικά ξενοδοχεία της Λάρισας. Είναι άτομα όλων των ηλικιών αλλά οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Πρόκειται για άτομα καλλιεργημένα, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, γνώση ξένων γλωσσών και μια σχετική οικονομική άνεση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ορισμένοι τραυματίες διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στο Μαρόκο.

Για την παραμονή τους στη χώρα μας, κάθε τραυματίας και συνοδός λαμβάνει από την Πρεσβεία 500 δολάρια την εβδομάδα για προσωπικά έξοδα.

Αξιοσημείωτη είναι η υποδειγματική συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών της Λάρισας ώστε να καθίστανται δυνατές οι όποιες διαδικαστικές λειτουργίες που αφορούν στην παραμονή των Λίβυων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το κέντρο αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» και η κλινική «Θεοτόκος» είναι οι μόνες υποδομές Υγείας που φιλοξενούν τους τραυματίες της Λιβύης και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να δεχτούν και άλλους. Επίσης, Λίβυοι τραυματίες βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη (Διαβαλκανικό Κέντρο, Euromedica), στην Αθήνα και στην Κοζάνη.

kosmoslarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ