2012-05-11 08:11:51
Φωτογραφία για Μας έχουν ξεγράψει!
Ο ευρωπαϊκός και ο διεθνής Τύπος βρίθει αρνητικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας. Οι μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού θέτουν ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη και εμφανίζουν την Ελλάδα σε δρόμο χωρίς γυρισμό. 

Αναφέρουν ότι ήδη έχουν ενεργοποιηθεί σχετικά πλάνα και αξιολογούν αναλόγως τόσο σχετικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όσο και συγκεκριμένες πράξεις όπως η περικοπή της δόσης του Μαΐου κατά 1 δισ. ευρώ.

Αλλά και στην Αθήνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στην κυριολεξία «μας έχουν ξεγράψει» και ότι οι Ευρωπαίοι ασφαλίζονται έναντι της προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Με άλλα λόγια, τα περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν και ο χρόνος μετράει σε βάρος μας.

Το κακό είναι ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα συνεχίζει να ενεργεί ωσάν να έχει απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή του, αγνοώντας το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποτέλεσμα ενισχύει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στη φάση πολιτικής αστάθειας. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όλοι αντιλαμβάνονται ότι η διαχείριση των διερευνητικών εντολών είναι καθαρά εκλογική και δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα.

Αλλά αν είναι έτσι, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Το γοργόν και χάριν έχει. Ας πάμε με διαδικασίες εξπρές σε νέες εκλογές ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επιλυθεί, (όπως επιλυθεί) το πολιτικό πρόβλημα και να βαδίσει η χώρα όποιο δρόμο επιλέξει. Καθυστερήσεις και παιγνιδάκια δεν επιτρέπονται πλέον. Τα πληρώσαμε πολύ ακριβά έως τώρα, φθάνει πια!
tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ