2015-12-31 11:03:14
Φωτογραφία για Δεν πάει άλλο η κατάσταση σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας
Αγαπητό Tromaktiko,

Σχετικά με καταγγελία που αναρτήθηκε σχετικά πρόσφατα και αφορούσε... μονάδα της ΠΑ (η μονάδα αυτή δεν είναι άλλη πάρα η 133ΣΜ) θα ήθελα να προσθέσω ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι όχι μονό κατάφεραν και δημιούργησαν νέο γραφείο, όχι μονό δεν επέστρεψαν στις ειδικότητες τους, άλλα και για 2 μήνες περιπου κατάφεραν να μην εκτελούν υπηρεσίες παρόλο που δεν επάνδρωναν πλέον το γραφείο ασφάλειας της μοναδας (βάσει διαταγής όσοι επανδρώνουν τα γραφεία ασφάλειας απαλλάσσονται υπηρεσιών και λοιπών καθηκόντων τους) με αποτέλεσμα, πρώτον να αναλάβει τα καθήκοντα τους προσωπικό άλλων και άσχετων ειδικοτήτων με το αντικείμενο τους και δεύτερον να επιδεινώνεται η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με τις υπηρεσίες τη στιγμή που όντως στην κυριολεξία όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν.

Και όλα αυτά πάντα με τις ευλογίες του διοικητή τον οποίο το μονό που τον ενδιαφέρει προφανώς είναι να προωθηθεί σε κάποιο πολίτικο η στρατιωτικό αξίωμα
. Αυτό προσπαθεί να το επιτύχει με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος λοιπόν είναι κάνοντας δημοσιές σχέσεις. Και πως κάνει δημοσιές σχέσεις; Εκτός του γραφείου δημοσίων σχέσεων που επάνδρωσε, εμπλέκει το προσωπικό του σε ανούσια και άκυρα αγήματα και αντιπροσωπείες (φαίνεται του άφησε υπόμνημα ο προηγούμενος διοικητής, ο οποίος είχε την ίδια τακτική) παραδείγματα πολλά... 

Αποστολή αντιπροσωπείας στο πανεπιστήμιο του Ηράκλειου για τη βράβευση του καλύτερου φοιτητή (επί προηγουμένης διοίκησης) αποστολή αντιπροσωπείας σε γηροκομείο (επί προηγουμένης διοίκησης), αποστολή αντιπροσωπείας μονίμου ένστολου προσωπικού να ψάλει τα κάλαντα (άκουσον άκουσον) στο Δήμαρχο, στην εφορία και οπού άλλου θέλεις Αποστολή αντιπροσωπείας σε αγροτική έκθεση στο Αλκαλοχωρι Ηράκλειου και άλλα πολλά... Σε καμία των περιπτώσεων δεν υποστηρίζεται το να μην συμμετέχουν τα στελέχη σε αγήματα/αντιπροσωπείες, άλλα να συμμετέχει σε αυτά που αρμόζουν της ιδιότητας του στρατιωτικού και σε αυτά που προβλέπονται. Ο κύριος διοικητής λοιπόν αυτοβούλως και ασυστόλως στέλνει το προσωπικό του από εδώ και από εκεί σε αντιπροσωπείες τέτοιοι είδους όχι μονό σε καθημερινές, εργάσιμες ώρες με αποτέλεσμα να χάνονται άσκοπα δεκάδες εργατοώρες και δεκάδες ώρες εκπαίδευσης/συντήρησης του προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται άλλα και Σαββατοκύριακα και αργίες με αποτελεμα το προσωπικό να απουσιάζει επιπλέον ώρες από το σπίτι του και την οικογένεια του (έκτος των 24ωρών υπηρεσιών που εκτελεί μηνιαίως), οι οικογενειακές/κοινωνικές υποχρεώσεις να μην λαμβάνονται υπόψιν από τη διοίκηση και τις περισσότερες φορές να διαθέτει το ι.χ του όχημα με δίκη του οικονομική επιβάρυνση για τη μετακίνηση του.

Σπουδαιότερο όλων είναι ότι αυτή τη στιγμή το ηθικο του προσωπικού είναι πεσμένο και τα νευρά τεντωμένα. Ένας άλλος τρόπος είναι να φτιάχνει, να καβατζώνει και να γλύφει τους σμηνίτες βάζοντας τους WI-FI σύνδεση (δεν προβλέπεται) κάνοντας τους τραπέζια και απαλάσοντας τους από υπηρεσίες τις οποίες επιφορτίζεται το προσωπικό. Π.χ υπάρχει υπηρεσία οπού εκτελούν 2 μόνιμοι (κάποιοι με 20 χρονιά υπηρεσίας) ο ένας καθήκοντα αρχιφύλακα και ο άλλος βοηθού αρχιφύλακα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε τα καθήκοντα του βοηθού να εκτελεί σμηνίτης, πράγμα το οποίο ίσχυε παλαιοτέρα.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να διευκολυνθεί η κατάσταση με τις υπηρεσίες η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω έλλειψής προσωπικού. Επίσης η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη με το να εκτελούν υπηρεσίες και οι γυναίκες συνάδελφοι οι οποίες δεν εκτελούν 24ώρες υπηρεσίες πάρα μονό χρέη συσσιτιάρχη μέχρι τις 20.00 και μάλιστα να παίρνουν off/ημερήσια απαλλαγή μετά από αργία (βάσει διαταγής off δικαιούνται όσοι εκτελούν 24ωρη υπηρεσία... Τα συμπεράσματα δικά σας.  Κάλλη χρονιά.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ