2012-05-11 09:08:55
Φωτογραφία για Δεν θα πάρετε άλλη δόση μέχρι να φτιάξετε ικανή κυβέρνηση
Μπορεί η Ελλάδα να εξασφάλισε έστω κουτσουρεμένη τη δόση του Μαΐου, αφού αντί για 5,3 δις ευρώ, θα εισπράξει 4 δις, ωστόσο, το μήνυμα που έρχεται από τις Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρο όσο και κατηγορηματικό: «Δεν θα ξαναπάρετε άλλα λεφτά, μέχρι να φτιάξετε κυβέρνηση, ικανή να εφαρμόσει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί».

Για την ακρίβεια, κριτήριο για το πότε και πως θα δοθούν τα επόμενα χρήματα, θα είναι η αξιολόγηση της τρόικας.

Μόνο που αυτή η τελευταία για να συντάξει τη έκθεση της, θα πρέπει να έρθει στην Αθήνα, να συναντηθεί με τους νέους υπουργούς και αφού συνομιλήσει μαζί τους και διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα πρώτα δείγματα γραφής τους, να ανάψει πράσινο ή κόκκινο, αναλόγως των συμπερασμάτων, στα οποία θα καταλήξει.

Όλα αυτά, στη παρούσα φάση, όμως, ακούγονται πολύ …μακρινά, καθώς η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και ζει μια πρωτόγνωρη πολιτική κρίση, η οποία έρχεται να αποτελειώσει ότι άρχισε η οικονομική.


Στο μεταξύ το κλίμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, μέσω διαφόρων δηλώσεων, στις οποίες προβαίνουν παράγοντες της ΕΕ αλλά και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη άλλων χωρών – μελών της Ευρωζώνης, συνεχίζει εντέχνως να καλλιεργείται, αν και στην Αθήνα εκλαμβάνεται περισσότερο ως άσκηση πίεσης, παρά ως οτιδήποτε άλλο.

Αυτό όμως ελλοχεύει τον κίνδυνο να αιφνιδιαστούν όσοι επαναπαύονται σε αυτή την εκτίμηση, στην περίπτωση που όσοι «απειλούν» το εννοούν κι όλας. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό το οποίο διαμηνύεται σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία είναι πως η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει άλλη βοήθεια, αν προηγουμένως δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Κι αυτό το εννοούν σίγουρα.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ