2012-05-11 09:34:19
Φωτογραφία για Φ. Κουβέλης: «Όχι» σε κυβέρνηση με τη συμμετοχή μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή μόνο Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μια ημέρα μετά την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και ερωτηθείς σχετικά με την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να περιλαμβάνει εκείνες τις δυνάμεις τις οποίες επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Όπως επισήμανε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που μπορούν να υπηρετήσουν αφενός τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και αφετέρου την παραμονή στο ευρώ, αλλά και να ενσωματώνει το μήνυμα που έστειλε ο λαός με την ετυμηγορία του, τασσόμενος κατά του Μνημονίου.

Καταλόγισε παράλληλα στο ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρηση από όλα εκείνα που διατυπώνονταν προεκλογικά για καταγγελία του Μνημονίου, με αφορμή την επιστολή του κ. Τσίπρα προς την ΕΕ, στην οποία γίνεται λόγος για επανεξέταση του στρατηγικού πλαισίου. Υποστήριξε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει σε εκλογές διότι έχει την εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα γι' αυτόν θα είναι ενισχυμένο.


Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετείχαν σε μια οικουμενική κυβέρνηση, τόνισε ότι προτείνει να μην μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που έχουν την κύρια ευθύνη γι' αυτό που έγινε στη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Βενιζέλος, ενώ διευκρίνισε ότι δεν διεκδικεί τίποτε για τον εαυτό του.

Ανέφερε, τέλος, ότι μεταξύ αυτών που μπορούν να γίνουν άμεσα είναι η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «με την οποία γκρεμίστηκαν οι μισθοί» και να επανέλθει ο ελάχιστος προστατευτικός ιστός των εργασιακών δικαιωμάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκρηξη σε μπαρ στο Ηρακλειο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκρηξη σε μπαρ στο Ηρακλειο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ