2012-05-11 10:41:24
Φωτογραφία για Τουρκία: Φίμωση της αντιπολίτευσης κατά του ΑΚΡ και καταστολή της αλληλεγγύης με τη Συρία
Μια μαζική αστυνομική επιχείρηση με στόχο την τουρκική ριζοσπαστική αριστερά έλαβε χώρα προχθές το πρωί σε έντεκα επαρχίες της Τουρκίας.

Πολλές ενώσεις και σπίτια είχε ως στόχο η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, Kocaeli, Άγκυρα, Άδανα, Εσκισεχίρ, Ικόνιο, Τούντζελι (Ντέρσιμ), Sakarya, Κιουτάχεια, Μερσίνη και Χατάι (Αντιόχεια).

Περίπου στις 3:30, τα γραφεία της Ομοσπονδίας της Νεολαίας που βρίσκονται στην Okmeydani δέχθηκαν επίθεση με δακρυγόνα από τις αντιτρομοκρατικές μονάδες που προηγούμενα είχαν παραβιάσει την πόρτα με πολιορκητικό κριό. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, συνελήφθησαν εννέα φοιτητές από τους οποίους τέσσερις γυναίκες.

Στην επαρχία Χατάι, με πλειοψηφία αραβόφωνου πληθυσμού , η αντιτρομοκρατική αστυνομία είχε στόχο τα γραφεία του περιοδικού «Χαγιάτ Βέρεν Ασή» (Hayat Veren Asi, ο Ορόντης που δίνει ζωή [ο μεγαλύτερος ποταμός της Συρίας]) και των γραφείων της οργάνωσης «Χατάι Haklar Dernegi» (Σύλλογος για τα δικαιώματα του Χατάι).


Οι δύο οργανώσεις αυτές βλέπουν, σε αυτή την πραγματική επίθεση της αστυνομίας, μια απόπειρα της κυβέρνησης του ΑΚΡ να σαμποτάρει το προβλεπόμενο φεστιβάλ αλληλεγγύης προς το λαό της Συρίας στις 13 Μαΐου στην Αντιόχεια, μια συνοριακή πόλη γεμάτη με τζιχαντιστές μισθοφόρους που φιλοξενούνται από την τουρκική κυβέρνηση, υπό την παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, και των οποίων η αποστολή είναι να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία.

Το διάσημο μουσικό ανατολικό σύνολο Grup Yorum, που βρίσκεται στη κορυφή του προγράμματος εκδηλώσεων του φεστιβάλ  αλληλεγγύης προς το συριακό λαό και εναντίον μιας «ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία» και το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 300.000 θαυμαστές στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Απριλίου, είναι επίσης τακτικά στόχος της καταστολής για τις φερόμενες σχέσεις του με την παράνομη τουρκική αριστερά και για το «ακτιβιστικό» ρεπερτόριό του.

Το Λαϊκό Μέτωπο (Halk Cephesi), μια πλατφόρμα συλλόγων ακτιβιστών που δραστηριοποιείται σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, γειτονιές, συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις, εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει την επίθεση κατά των «δημοκρατικών ενώσεων», κατά της «ελευθερίας της έκφρασης» και της «διεθνούς αλληλεγγύης».

Πρωταρχική Πηγή: arama.hurriyet.com.tr
Πηγή
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ