2016-01-08 22:34:19
Φωτογραφία για ΑΘΗΝΑΙΟΥ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ...
Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στο SDNA για το... δώρο της νίκης του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια και στάθηκε στην ομαδικότητα που διακρίνει τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι ερυθρόλευκοι στη 2η «στροφή» του Top 16 της Euroleague πήραν τη νίκη επί της ομάδας του Γιάννη Μπουρούση ζευχαρώντας τις επιτυχίες τους στη β' φάση της διοργάνωσης και κάνοντας συγχρόνως ακόμα ένα βήμα προς τα πλέι οφ και γιατί όχι και προς το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Γιάννης Αθηναίου την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής (7/1) - όπως και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Ιωάννης Παπαπέτρου - είχε πολλούς λόγους για να χαμογελά, καθώς ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στη φετινή Euroleague που «άλωσε» την Fernando Buesa Arena.

«Δεν θυμάμαι αν έχω αγωνιστεί ξανά ανήμερα της γιορτής μου. Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα και όλα τα παιδιά και ο κόουτς που είχε την γιορτή του, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ηταν ένα ωραίο δώρο», δήλωσε ο 28χρονος γκαρντ.


Ο Ολυμπιακός την συγκεκριμένη περίοδο δείχνει πως... πατάει γερά στα ποδιά του κι έχει αφήσει πίσω του ένα μικρό... ντεφορμάρισμα που πέρασε τον Δεκέμβριο, αλλά ο Γιάννης Αθηναίου εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στη συνέχεια της σεζόν. «Δεν μπορούμε να πούμε πως φτάσαμε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Αυτό που θέλουμε κάθε φορά είναι βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο ό,τι καλύτερο έχουμε και να βελτιωνόμαστε. Ξέρεις πολύ καλά, όμως, ότι όσο περνάει ο καιρός η ομάδα βελτιώνεται. Υπάρχουν, όμως, πολλά περιθώρια βελτίωσης σε αρκετούς τομείς. Κάθε φορά, είτε νικάμε είτε χάνουμε, θέλουμε να βλέπουμε τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι», είπε ο Γιάννης Αθηναίου, ενώ στη συνέχεια του ζητήθηκε να πει την άποψή του για τον Ντάριους Τζόνσον-Οντομ.

«Είναι ακόμα ένας πολύ καλός παίκτης για την ομάδα μας. Είχαμε κι έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, μιας και απουσιάζει ο Ματ (σ.σ. Λοτζέσκι). Το Top 16 είναι πάρα πολύ απαιτητικό, ο δρόμος μέχρι το τέλος είναι μεγάλος και χρειάζονται αρκετοί και καλοί παίκτες, ωστε ο καθένας να συνεισφέρει από την πλευρά του», ανέφερε ο Ελληνας γκαρντ για τον νέο του συμπαίκτη πριν γίνει η κουβέντα λίγο πιο προσωπική για τον ίδιο.

Ο Γιάννης Αθηναίου κάνει τα πρώτα του βήματα στην Euroleague, αλλά με τις εμφανίσεις του μόνο σε rookie δεν θυμίζουν, καθώς φαίνεται σαν να έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στη διοργάνωση. «Είναι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ πως είμαι πολύ τυχερός που συμβαίνει αυτό σε εμένα και κάθε φορά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κάνω ό,τι μου ζητηθεί», ανέφερε ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος έχει αποδειχθεί ένα πολύτιμο μέλος της... ερυθρόλευκης μηχανής.

Ο Γιάννης Αθηναίου έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μεγάλης πρόκλησης που δημιουργήθηκαν στην καριέρα του με τη μετακόμισή του στον Πειραιά κι έχει βγάλει ασπροπρόσωπους όσους το καλοκαίρι τον εμπιστεύθηκαν σαν αντί-Λαφαγιέτ και όχι σαν αντί-Κατσίβελης. «Αυτά τώρα είναι δημοσιογραφικά», τόνισε ο Γιάννης Αθηναίου - ο οποίος πάντα κρατάει χαμηλούς τόνους - πριν ολοκληρώσει λέγοντας πως:

«αυτό που ήθελα είναι να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Ηξερα πού έρχομαι, πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και πόσο ταλέντο έχει. Γνώριζα τους παίκτες και τους προπονητές. Αυτό που ήθελα είναι μέσα από την ομαδική δουλειά να προσπαθήσω να βρω χρόνο και να βοηθήσω όπου μπορώ τον Ολυμπιακό. Είμαι που χαρούμενος που συμβαίνει αυτό και θα προσπαθήσω να το διατηρήσω στον ίδιο ρυθμό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ