2012-05-11 12:06:03
Φωτογραφία για Ξεκινούν απεργιακά μέτρα οι οδηγοί ταξί στην Κύπρο
Με παγκύπρια τετράωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα απεργιακά τους μέτρα οι ταξιτζήδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Αστικών Ταξί, στο πλαίσιο διεκδίκησης λύσεων για σειρά αιτημάτων τους.

Η τετράωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι. «Η απεργία θα συνοδευτεί με διάφορες εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη λύση διαφόρων προβλημάτων που μας οδήγησαν σε πλήρη καταστροφή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής, εξήγησε στον «Φ», ότι τα κύρια αιτήματα που έθεσαν επανειλημμένα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών -χωρίς όμως ανταπόκριση, όπως είπε- είναι η θεσμοθέτηση διαδικασίας απόσυρσης αδειών ταξί και αποζημίωσης και η κατοχύρωση του επαγγέλματος. Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις για έλεγχο των ασφαλίστρων που επιβάλλονται στα ταξί και τα οποία έχουν σημειώσει αλλεπάλληλες αυξήσεις.


Ακόμα κρίσιμο θέμα για τους ταξιτζήδες είναι η δίωξη και η πάταξη των παράνομων ταξί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής, καταγράφονται πολλές περιπτώσεις λειτουργίας ταξί με ληγμένες άδειες, περιπτώσεις ιδιωτικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται ως ταξί κυρίως από αλλοδαπούς.

Ακόμα, θεωρούν ως ένα από τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου των αστικών ταξί στις παραλιακές πόλεις, την επιτυχή λειτουργία του νέου συστήματος λεωφορείων, που προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες που προηγουμένως χρησιμοποιούσαν ταξί, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο κύκλος εργασιών τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακυβερνησία ή χάος;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ακυβερνησία ή χάος;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ