2012-05-11 13:03:19
Φωτογραφία για Μπαρόζο: Η παραμονή στο ευρώ απαιτεί τήρηση των δεσμεύσεων
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο προεδιοποίησε και αυτός με τη σειρά του την Ελλάδα ότι ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», είπε ο κ. Μπαρόζο την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

«Συνεπώς, οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες», πρόσθεσε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

«Κοιτάξτε, αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά αν ένα μέλος ενός κλαμπ δε σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργάνωση, θεσμό ή έργο» συμπλήρωσε.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ