2012-05-11 15:19:31
Φωτογραφία για Πρώτα η εξυγίανση
Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» αναφέρθηκε στη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, στο διαζύγιο με τον Σούλη Μαρκόπουλο, αλλά και στην πολιτική εξυγίανσης που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε για το μέλλον και τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ: «Το κυρίαρχο θέμα για τη διοίκηση είναι η εξυγίανση και μάλιστα θα πρέπει να γίνει αυστηρότατα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε ένα μονοπάτι που έχει να κάνει με το να πληρώσει τα χρέη και την Εφορία.

Αυτά φτάνουν τις 700.000 που είναι μόνο οι υποχρεώσεις. Φέτος σαν διοίκηση πρωτοδικείου πληρώσαμε γύρω στις 650.000 στην Εφορία και για παλιότερα χρέη. Τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα. Πέρσι δώσαμε 150.000 για το άρθρο 99. Πρέπει να γίνει αυστηρότατη εξυγίανση και να μην πάμε σε το σκεπτικό με το… θα πάρουμε και με το… θα έχουμε έσοδα. Πρέπει να μην απλωνόμαστε έξω από τα πάπλωμα».


Για το οικονομικό χάσμα με τον Σούλη Μαρκόπουλο και το διαζύγιο του Έλληνα τεχνικού από τον ''Δικέφαλο'': «Πρώτον τα νούμερα που έχουν βγει δεν ισχύουν. Είχαμε μια άριστη συνεργασία τρία χρόνια. Όταν ήρθε, πήρε αμέσως 75.000 ευρώ και για 1,5 χρόνο δεν πήρε δραχμή. Πέρυσι πήρε 60.000 για τα οφειλόμενα που είχε η ΚΑΕ προς αυτόν.

Είχαμε μια συμφωνία 80.000 για την επόμενη χρονιά Κάναμε τρεις συναντήσεις και του είπαμε ότι δεν μπορούμε να το καλύψουμε γιατί έχει… αλλάξει το σύμπαν. Εμείς του δίναμε 25.000. Αυτός είπε ότι θα βοηθήσει με 60.000, αλλά του είπαμε πως δεν γίνεται αλλιώς θα τον κοροϊδεύαμε. Αν η διαφορά ήταν στις 15.000 το θέμα θα είχε λυθεί. Η απόφαση της διοίκησης ήταν ότι τον θέλαμε για άλλα δύο χρόνια και ότι θα του λέγαμε θα τηρούνταν. Ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα θα πρέπει να λειτουργεί έτσι και να δει τα πάντα από μηδενική βάση».

Για το πώς θα σχεδιαστεί η ομάδα τη νέα χρονιά: «Η απάντηση είναι μία. Να κάνουμε την καλύτερη ομάδα με τα λιγότερα χρήματα. Εμείς θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να έχει ο ΠΑΟΚ όσο το δυνατόν τα μεγαλύτερα έσοδα. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν γιατί έχουμε τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά. Και εγώ θέλω παικταράδες και καλή ομάδα, όμως θα πρέπει να σώσουμε πρώτα την ομάδα. Όποιος πιστέψει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο εμείς θα φύγουμε. Εμείς είμαστε εκεί γιατί αγαπάμε την ομάδα και το μπάσκετ. Αν βρει κάποιος άλλη λύση εμείς θα φύγουμε μέσα σε μια μέρα».

Τέλος αναφέρθηκε στον… βραχνά των 38.000 ευρώ από την υπόθεση Ντελινικάιτις: «Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει για την υπόθεση του Ντελινικάιτις να πληρώσει 38.000 ευρώ από εκείνη την διοίκηση επί του κύριου Κανώτα. Κάναμε πρόταση στον κύριο Λυχναρά, τον δικηγόρο του παίκτη, να πληρώσουμε 24.000 που ήταν το συμβόλαιό του, αλλά δεν δέχτηκε και προσέφυγε στη FIBA. Στο συμβόλαιό του είχε όρο ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης η ΚΑΕ θα έπρεπε να πληρώσει 50 ευρώ επιπλέον».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φοβάμαι τον κακό του εαυτό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Φοβάμαι τον κακό του εαυτό"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ