2012-05-11 15:16:49
Φωτογραφία για Φ. Κουβέλης: Κυβέρνηση συμμετέχοντος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς εκλογές
Οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά εκλογές, ήταν το μήνυμα του Φώτη Κουβέλη, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστέρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν κατηγορηματικός και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης κατήγγειλε τη μετεκλογική στρατητική του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς και τη μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. «Τώρα», πρόσθεσε, «αρνείται την πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση, είναι φανερό ότι επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε».

«Σεβόμαστε τους δημοκρατικούς συνταγματικούς θεσμούς, θα περιμένουμε ελπίζοντας ότι θα αποδείξουν όλοι ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα και θα κάνουν τις αναγκαίες μετατοπίσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε κατά όσων θέλουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τέλος τα παραμύθια. Θα περιμένουμε, αλλά είναι προφανές από τις αντιδράσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει, γιατί από τη πρώτη στιγμή ήθελε εκλογές».

Αναφερόμενος στην πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης η οποία φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι ούτε το κόμμα ούτε ο ίδιος διεκδικεί κάτι περισσότερο από την ικανοποίηση ότι συνέβαλε στην εξεύρεση λύσης.

Τέλος, σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη για τις εκλογές, βρίσκεται -όπως είπε- σε θέση μάχης και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στο κόμμα ακόμη περισσότερη δύναμη, καταλήγοντας ότι «υπάρχει ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού».

Αλλωστε, στην αρχή της ομιλίας του, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε ότι η Δημοκρατική Αριστέρα πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα. «Συγκεντρώσαμε», είπε, «μια ψύχραιμη ψήφο, την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ας μπούμε στα.. παπούτσια τους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ας μπούμε στα.. παπούτσια τους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ