2016-01-18 10:35:43
Φωτογραφία για Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Νότια Ηλεία
Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες το πρωί μεγάλο τμήμα της νότιας Ηλείας, προκαλώντας... ζημιές σε καλλιέργειες και μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας και σε επαρχιακούς δρόμους, καθώς και στον οικιστικό ιστό αρκετών κοινοτήτων.

Στο Ανεμοχώρι, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο κρότος από το χαλάζι ξύπνησε ακόμα κι όσους δεν είχαν σηκωθεί από το κρεβάτι και είχαν αφεθεί στη χαλαρότητα που αποπνέει το πρωινό της συνεφφιασμένης και βροχερής Κυριακής. Οι δρόμοι έγιναν λευκοί μέσα σε λίγα λεπτά, δημιουργώντας ένα διαφορετικό τοπίο, ασυνήθιστο και χαριτωμένο, το οποίο όμως εγκυμονούσε κινδύνους για την κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων. Όπως δήλωσαν κάτοικοι στην εφ. “Πατρίς”, μέχρι να λιώσει εντελώς, απέφυγαν να διασχίσουν σε οδικά τμήματα με ιδιαίτερη κλίση.

Αυξημένο επίπεδο προσοχής και επαγρύπνησης απαιτούσε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, κυρίως στο τμήμα από τη διασταύρωση των Κρεστένων έως το Κάτω Σαμικό, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Φιλιππόπουλος, κάτοικος Σαμικού περνώντας από το σημείο εκείνη την ώρα.


«Είχε στρώσει χαλάζι τουλάχιστον 10 πόντους, όπως το είδα, και τα λίγα αυτοκίνητα που κινούνταν εκείνη την ώρα, πήγαιναν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, ειδικά ως την κατηφόρα μέχρι τη στροφή “Πεπέ”» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφ. “Πατρίς”.

Στην περιοχή Δουνεΐκων

Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιοχή των Δουνεΐκων της Αμαλιάδας. Τοχαλάζι κατέστρεψε σε πολλά σημεία την ελαιοπαραγωγή, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο.

Ζημιές σε καλλιέργειες στο Λαδικό

Το πρωινό χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Λαδικού, του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Όσοι ειχαν αφήσει μικρό μέρος της ελαιοσυγκομιδής αμάζευτο, είδαν το χαλάζι να τους σκορπά τουλάχιστον 10% του καρπού.

«το χαλάζι έπεσε με ιδιαίτερη σφοδρότητα λίγο μετά τις 8 το πρωί. Σε πολλές από τις ελιές που είχαμε αφήσει αμάζευτες, υποστήκαμε σημαντική ζημιά, τουλάχιστον 10% του καρπού, ίσως και παραπάνω. Ελπίζω να μη συνεχιστεί κι άλλο αυτή η κακοκαιρία, διότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά», δήλωσε ο 46χρονος ελαιοπαραγωγός Γρηγόρης Σταματελόπουλος.

Σοβαρή ζημιά προκλήθηκε και σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών στο Λαδικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ακόμα και μερικές ώρες μετά, το χαλάζι δεν είχε λιώσει, ενώ η πρόσβαση στις καλλιέργειες γινόταν με αρκετή δυσκολία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ