2012-05-11 15:54:04
Φωτογραφία για ΤΕΧΝΗ: Βαρελάτη τυπογραφία
Η δουλειά του νοτιοαφρικανού γραφίστα Ben Johnston περιλαμβάνει πολλά στοιχεία για τα οποία θα την χαρακτήριζε κάποιος «εκκεντρική», επειδή δεν θα ήθελε να την πει διαμιάς παλαβούτσικη. Το θέμα όμως είναι ότι αρέσει!

Και μόνο ότι αποφάσισε να εκφραστεί πάνω σε ξύλινα καπάκια βαρελιών θα αρκούσε για να τον κοιτάζει κάποιος με καχυποψία. Πέρα όμως από την «βαρελοφροσύνη» του ο Ben Johnston καταφέρνει να αναπτύξει ένα αποτέλεσμα με συνοχή, χρησιμοποιώντας παράταιρα «εργαλεία». Και αυτό είναι πάντα αξιοθαύμαστο, όποτε και όπου συμβαίνει.

Ξεκινά λοιπόν από διάφορα κλισέ της γραφιστικής τέχνης του 19ου αι, όπως τα μεταποίησε η δεκαετία του 1970 για να πετύχει το στυλ γουέστερν που τόσο της άρεσε. Στη συνέχεια, αυτά τα μεταποιεί ο ίδιος, προσθέτοντας «πινελιές», που τα φέρνουν μεν στο σήμερα, αλλά δεν συγκαλύπτουν την διαστρωμάτωση στυλ που έχει προηγηθεί. Σε αυτό το βασικό μενού προστίθεται το ότι ο Johnston επιλέγει να διανθίσει το όλον με pop αυτοενθαρρυντικά συνθήματα του τύπου «ακολούθα τα όνειρα σου και όχι διαταγές», (όλα τους με ίσες πιθανότητες να τα πάρεις στα σοβαρά ή να τα θεωρήσεις σαρκαστικά)
. Τέλος, επιλέγει η χαρακτική του ξύλου να γίνεται με λέιζερ, ώστε το αποτέλεσμα να είναι τεχνικά άψογο. Έτσι συμπληρώνεται μια επιτυχημένη συνταγή του, την οποία έχει ήδη εφαρμόσει (πέρυσι) πάνω σε ποτήρια μπύρας και με θέματα εμπνευσμένα από την σκανδιναβική μυθολογία. Πρόκεται για έναν καλλιτέχνη που αξίζει να παρακολουθεί κανείς την πορεία του γιατί υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις.

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.

coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ