2012-05-11 15:56:24
Φωτογραφία για Μάγκες, ονειρευόμαστε μαζί σας!
Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει από την Πόλη για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. "Ό,τι και να γίνει αυτό το βράδυ, τα παλικάρια του Ολυμπιακού θα έχουν το κεφάλι ψηλά".

Η Κωνσταντινούπολη είναι πανέμορφη. Δεν συγκρίνεται, όμως, με την πρόκριση στον τελικό της Euroleague και τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Για μία ομάδα, που έχτισε χαρακτήρα μέσα από τις δυσκολίες της σεζόν και ξεπερνάει αγώνα με τον αγώνα τον εαυτό της. Για μία ομάδα, που δεν περίμενε κανένας πως θα φτάσει μέχρι εδώ, όπως είπε στο RedPlanet.gr ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

 

Δεν θα χρησιμοποιήσω φράσεις κλισέ του στυλ "μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" κτλ. Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό με τη βαριά κι ασήκωτη φανέλα, αυτές οι εκφράσεις πάνε περίπατο. Ο πειραϊκός σύλλογος παίζει παντού και πάντα για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν μας περιμένει κανείς, αλλά οι άλλοι πρέπει να ανησυχούν. Όχι τα παλικάρια του Ντούσαν Ίβκοβιτς.


Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο να κερδίσουν από το κορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού, στο οποίο δίνουν το "παρών". Μπορεί σε αυτό το Final-4 να μην είναι το φαβορί και να προσφέρονται από τους "μπουκ" ως η τέταρτη επιλογή για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο με το μπάσκετ που παίζει η πειραϊκή ομάδα, όποιος την υποτιμήσει θα "φάει το κεφάλι του".

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για όλα. Δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. "Διψάει" κάθε ημέρα για προπόνηση, αγώνα, νίκες. "Διψάει" για νέους στόχους.

Ο έλεγχος του ρυθμού είναι το ζητούμενο κόντρα στην πολύ δυνατή Μπαρτσελόνα. Μέσα από την άμυνα, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να "παίξει στα πόδια" την ισπανική ομάδα. Μην ακούτε τις "αμφιβολίες" των "μπλαουγκράνα" ότι δεν θα αγωνιστούν οι Ναβάρο και Ν' Ντονγκ. Ο αρχηγός των Καταλανών ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πέλμα από την αρχή της σεζόν, αλλά αυτό το ματς δεν θα το χάσει. Όπως και ο Σενεγαλέζος σέντερ, ο οποίος είχε στομαχικές διαταραχές. Και οι δύο, άλλωστε, προπονήθηκαν την Πέμπτη (10/5), έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από τους υπόλοιπους.

Η Μπαρτσελόνα είναι πιο έμπειρη ομάδα. Με μόλις μία ήττα τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση, σε 19 παιχνίδια! Στην Ιταλία από τη Σιένα, στην πρώτη φάση των ομίλων του θεσμού. Παίζει πιο "σφιχτά" στην άμυνα από ποτέ και θα επιδιώξει να πάει σε σετ παιχνίδι προκειμένου να "εγκλωβίσει" τους ερυθρόλευκους και να εκμεταλλευτεί τα δικά της πλεονεκτήματα ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα βρει αγωνιστικό ρυθμό μόνο από την άμυνα και αυτό υπογράμμισαν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο σε όλες τις δηλώσεις τους.

Ό,τι και να γίνει αυτό το βράδυ, τα παλικάρια του Ολυμπιακού, όπως χαρακτηρίζει ο "Ντούντα" τους παίκτες του σε κάθε ευκαιρία, θα έχουν το κεφάλι ψηλά. Γιατί ό,τι θα έχουν καταφέρει, είναι δικό τους. Τους ανήκει και τους αξίζει εξ ολοκλήρου. Στην αρχή της σεζόν, με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στην ομάδα και την ξεκάθαρη αλλαγή φιλοσοφίας στο τμήμα μπάσκετ από τη διοίκηση, η συμμετοχή στον τελικό της Euroleague έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Τώρα, η πρόκριση στον τελικό και η διεκδίκηση του τροπαίου αν μη τι άλλο δεν μοιάζει ακατόρθωτη. Με αστείρευτη ενέργεια, μέγα πάθος και άμυνα που "δαγκώνει", στοιχεία που έφεραν τον Ολυμπιακό ως το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, όλα είναι πιθανά! Οι ερυθρόλευκοι ονειρεύονται, το ίδιο και εμείς μαζί τους.

πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ