2012-05-11 16:27:26
Φωτογραφία για Δύει ή μόλις ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα…???
                                Του Γιάννη Σπ. Παργινού

                       Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

          Πολύς λόγος γίνεται, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, για τον Αλέξη Τσίπρα, τον ρόλο του στα πολιτικά μας πράγματα και τα εκλογικά ποσοστά που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας.

          Κυρίαρχο ερώτημα σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό λόγο και προβληματισμό, είναι κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρός του αποτελούν πολιτική έκφραση απογοήτευσης,  οργής και θυμού ή τάχα πολιτική επιλογή.?   

          Είναι σαφές πως το μνημόνιο διαμόρφωσε νέες τάσεις στην ελληνική κοινωνία η οποία στο σύνολό της πλήττεται από την οικονομική πολιτική της συνεχιζόμενης λιτότητας. Τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής καταδεικνύουν την απόρριψη του μνημονίου σε ποσοστό 68% του εκλογικού σώματος και την συνακόλουθη πλήρη κατάλυση των πολιτικών ηγεμονιών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας καθώς και των ηγετικών προσωπικοτήτων των δύο παρατάξεων. Η μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου του 1974 έκλεισε την 6η Μαΐου του 2012.


           Από την κάλπη ανεδείχθη νέος πόλος της κεντροαριστεράς, απέναντι σε ένα καταρρέον ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Την πολιτική του δύναμη δεν την αντλεί από τη δεύτερη θέση που κατέκτησε ως κοινοβουλευτική δύναμη αλλά από την απήχηση που έχει η πολιτική του πρόταση και δη σε μια ελληνική κοινωνία που διαρκώς χάνει κεκτημένα και σε μια Ευρώπη που δείχνει σημάδια κόπωσης από την πολιτική του Βερολίνου και με διάθεση διακριτής διαφοροποίησης απ΄ αυτήν . Στο εσωτερικό του πολιτικού μας συστήματος συμβαίνει κάτι το πραγματικά πρωτόγνωρο. Η ύπαρξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου απενοχοποιεί πολιτικά την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Κι ανάλογα, η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Τσίπρα απενοχοποιεί την πολιτική επιχειρηματολογία του κ. Καμμένου στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Η εν λόγω πραγματικότητα έχει δευτερογενές αποτέλεσμα να ανοίξουν οι στενές ιδεολογικές πόρτες των δύο χώρων και να καταπέσουν ταμπού πολλών γενεών για δήθεν αξεπέραστες διαφορές και η όποια μετακίνηση ψηφοφόρων να γίνεται άνετα, απρόσκοπτα και χωρίς τύψεις και δυσκολίες.

        Η διαμόρφωση των δύο νέων και μεγάλων πόλων, ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τον κάθετο αντιμνημονιακό τους λόγο στους μέχρι πρότινος αρραγείς κι αδιαπέραστους πολιτικούς χώρους της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς αντίστοιχα έχει αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση της παντοκρατορίας που είχαν και διατήρησαν καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

        Τα αποτελέσματα των εκλογών μαρτυρούν πως η αντίθεση στο μνημόνιο βρίσκει απήχηση η οποία ολοένα και περισσότερο βρίσκει και τεχνοκρατική – επιστημονική αναγνώριση σε πανευρωπαϊκό ή και διεθνές επίπεδο.

         Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία οι συνεχώς αυξανόμενες και εντεινόμενες πιέσεις σε βαθμό ωμού και ψυχρού εκβιασμού, των δανειστών προς την ελληνική κοινωνία,  βρουν ανταπόκριση και βγάλουν φιλομνημονιακή κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές οποτεδήποτε κι αν αυτές προκύψουν, τα αποτελέσματα της πολιτικής που θα εφαρμοστεί θα είναι τόσο οδυνηρά κι αντιλαϊκά που στη σκιά τους θα καταρρεύσει η όποια κυβέρνηση προκύψει. Κι αυτή η συνέπεια θα είναι η επιβράβευση της σημερινής πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, εύκολα νοείται πως το πολιτικό αστέρι του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνον δεν δύει αλλά μόλις τώρα αρχίζει να ανατέλλει…!!!        
 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ