2012-05-11 16:33:30
Φωτογραφία για Credit Agricole: Ετοιμαζόμαστε για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Η "μαμά τράπεζα" της Εμπορικής σοκάρει Η Credit Agricole (CA) ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο που θα προκύψει από την ελληνική κρίση, περιλαμβανομένης της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Ζαν-Πολ Σιφλέ «Εργαζόμαστε επί πολλά τρίμηνα πάνω σε αυτή την ανησυχία και έχουμε σχηματίσει μια στενή ομάδα ώστε να την εξετάσει», δήλωσε σήμερα, 11 Μαΐου, ο κ. Σιφλέ, αρνούμενος να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Η προετοιμασίες της Credit Agricole σχετικά με την ελληνική κρίση αποτελούν μέρος της προσπάθειας που καταβάλει η γαλλική τράπεζα προκειμένου να αποκτήσει την κεφαλαιακή επάρκεια που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει μία ευρύτερη ευρωπαϊκή κρίση.

Σύμφωνα με την έκθεση τριμήνου της εταιρείας, τα κεφαλαιακά αποθέματα πρώτου επιπέδου (Tier 1) που διαθέτει αντιστοιχούν στο 9,4% των σταθμισμένων περιουσιακών της στοιχείων, ποσοστό που της προσδίδει επαρκή ρευστότητα για την αντιμετώπιση τυχόν ζημιών.


Τα σχόλια του Διευθύνοντα Συμβούλου της Credit Agricole, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, ουσιαστικά συνιστούν παραδοχή ότι η στρατηγική προσπάθεια της επιχείρησης να επενδύσει στη νοτιοανατολική Ευρώπη απέτυχε.

Η Credit Agricole εκτέθηκε στην ελληνική κρίση λόγω της επένδυσής της στην Εμπορική Τράπεζα το 2006. Η απώλειές της γιγαντώθηκαν λόγω της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους (PSI), στο οποίο έχασε περίπου 940 εκατομμύρια ευρώ.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ