2012-05-11 18:14:04
Φωτογραφία για Saksun: Ένα χωριό βγαλμένο από… παραμύθι!
Το Saksun είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά των Νήσων Φερόε, αφού δίνει μια πολύ καλή εικόνα για την αγροτική ζωή της ευρύτερης περιοχής κατά το παρελθόν. Το χωριό δημιουργήθηκε κατά το 17ο αιώνα στην είσοδο του ομώνυμου κόλπου και περιβάλλεται από ψηλά βουνά, τα οποία δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Η θέα από όπου κι αν σταθείς κόβει την ανάσα, ενώ οι παραδοσιακές κατοικίες διατηρούν όλα εκείνα τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του παρελθόντος: Με χαμηλό ύψος, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από ξύλο και με καταπράσινες στέγες μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποια ιστορία του Τόκλιν με τα διάσημα «χόμπιτ».

Μια εκκλησία του 1858 και ένα Εθνικό Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν τα μοναδικά αξιοθέατα αν και ολόκληρο το χωριό είναι από μόνο του -χωρίς καμία αμφιβολία- μια εντυπωσιακή τουριστική «ατραξιόν»!

Χειμώνα και καλοκαίρι το τοπίο αποκτά διαφορετικά χρώματα, παραμένοντας, ωστόσο, στην πρώτη θέση της προτίμησης των επαγγελματιών φωτογράφων ανά τον κόσμο που συχνά πυκνά κάνουν μια στάση εδώ για να απαθανατίσουν αυτό το «παραμυθένιο χωριό», όπως το ονομάζουν χαρακτηριστικά.


«Το Saksun είναι το πνεύμα των Φερόε», λένε οι ντόπιοι (μόνο 30 έχουν απομείνει σήμερα) και συμπληρώνουν: » Μαγευτικό και μυστηριώδες τοπίο, άγριος και απόκοσμος αυτός ο τόπος έγινε από τον Θεό σε μια προσπάθεια να δείξει ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ τη φανατασία μας…»!

perierga.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ