2012-05-11 18:35:07
Φωτογραφία για Έτοιμη για νέες διακρίσεις η ομάδα TUCER του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η ομάδα TUCER (TUC Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία συμμετέχοντας για πέμπτη συνεχή φορά στον διεθνή διαγωνισμό... Shell Eco Marathon προβάλλοντας μια οικονομικότερη και φιλικότερη στο περιβάλλον μετακίνηση.

Έχοντας ήδη δυο συνεχόμενες πρωτιές, το 2010 και το 2011 με το 1ο βραβείο ασφάλειας οχημάτων, η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα του διαγωνισμού προσδοκά σε μια νέα διάκριση και το 2012.

Προκειμένου η ομάδα να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική, ένα νέο όχημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την αρχή. Νέα αεροδυναμική σχεδίαση και μελέτη με προσομείωση σε εξειδικευμένο λογισμικό, μειωμένο βάρος σε πλαίσιο, κάλλυμα και άλλα δομικά τμήματα του οχήματος κα.

Η ομάδα μετά από μήνες δουλειάς θα παρουσιάσει το νέο όχημα ER12, στο Shell Eco Marathon 2012 που θα λάβει χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 14-19 Μαίου. Τις πρώτες τρεις ημέρες του διαγωνισμού τα οχήματα περνάνε από τεχνικό έλεγχο και πραγματοποιούνται δοκιμές. Τις επόμενες γίνονται οι αγώνες σε κάθε κατηγορία οχημάτων (urban concept, prototypes) και οι μετρήσεις κατανάλωσης που καθορίζουν τον νικητή.


Την ομάδα απαρτίζουν: Τσουρβελούδης Νικόλαος, Σπανουδάκης Πολυχρόνης, Πιπερίδης Σάββας, Τσινάρης Ιωάννης, Ευσταθίου Δημήτριος, Στρατηγός Ιωάννης, Τζανάκης Θάνος, Μπάζιος Παναγιώτης, Λάσκαρη Αργυρώ, Χατζηδάκης Γιώργος, Πέτρου Τάσσος.

Ποια είναι η TUCER

Η TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που αναπτύσσει και εξελίσσει οχήματα πόλης χαμηλής κατανάλωσης. To 2008 κατασκευάστηκε το πρώτο όχημα της ομάδας και το 2010 ήταν έτοιμο το τρίτο πρωτότυπο όχημα ER10. Τα οχήματα χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμες καινοτομίας για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών ενώ ταυτόχρονα η ομάδα συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου, ανταγωνιζόμενη ιδρύματα του εξωτερικού.

To 2011, η ομάδα παρουσίασε το εξελιγμένο μοντέλο Eco Racer με τον κωδικό ER11. Φέτος αναπτύσει ένα εξ' ολοκλήρου νέο όχημα (ER12), με το οποίο θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2012 στοχεύοντας σε νέες διακρίσεις.

Η ομάδα TUCER συμμετείχε μέχρι στιγμής στους παρακάτω διαγωνισμούς:

• 2011, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, EUROSPEEDWAY, Lausitz, Γερμανία (1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ασφαλείας, για δεύτερη χρονιά)

• 2010, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, EUROSPEEDWAY, Lausitz, Γερμανία (1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ασφαλείας)

• 2009, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, EUROSPEEDWAY, Lausitz, Γερμανία

• 2008, Μάιος: Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, Nogaro, Γαλλία

Η βασική αρχή του διαγωνισμού είναι απλή: η κάλυψη της μέγιστης δυνατής χιλιομετρικής απόστασης στην πίστα, καταναλώνοντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία ενσωματώνει αξίες συνυφασμένες με την αειφόρο ανάπτυξη: προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση της ενέργειας και αναγνώριση της ατομικής και πολιτισμικής ποικιλομορφίας.
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ