2012-05-11 18:34:44
Φωτογραφία για Τα 7 σημεία που οδηγούν τον ΟΣΦΠ στην επιτυχία...
Διαβάστε αναλυτικά τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα (21:00 ET1, N/S 1)για να οδηγηθεί ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της Ευρώπης.

 ΝΑΒΑΡΟ

Ο Ολυμπιακός θέλει την «κούπα» και πρώτα απ' όλα πρέπει να ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα. Εκεί το μαρκάρισμα του Ναβάρο δεν είναι απλή υπόθεση. Ο 32χρονος γκαρντ έκανε την απαραίτητη συντήρηση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και πλέον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Μάντζαρης θα αναλάβει μεγάλο μέρος της δουλειάς, ο Λο θα πάρει λογικά τη σκυτάλη, ο Ιβκοβιτς έχει πολλά στο μυαλό του για να τον σταματήσει... Δίχως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τον «La bomba».

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ

Η Μπάρτσα έπαιζε σε υψηλό ρυθμό, όμως αυτό άλλαξε φέτος. Λείπει και ο Ρούμπιο κι αυτό παίζει τον ρόλο του. Ο μέσος όρος ηλικίας των Καταλανών έχει μεγαλώσει και ο Πασκουάλ θέλει σετ παιχνίδι. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έχει πολλούς νεαρούς παίκτες και όλη τη χρονιά στηρίζεται στην ενέργεια που καταθέτουν όλοι στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ομάδα ενέργειας και θα επιχειρήσουν με αυτόν τον τρόπο να εξουδετερώσουν τους πιο έμπειρους παίκτες της Μπαρτσελόνα.


ΝΤΟΡΣΕΪ

Ο Ντόρσεϊ άλλαξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Ειδικά στην άμυνα έχει τεράστια συμβολή και από τη δική του απόδοση θα εξαρτηθούν πολλά. Και στον τρόπο αντιμετώπισης του πικ εντ ρολ της Μπαρτσελόνα, αλλά και στο «ένας εναντίον ενός» των ψηλών της. Οι Καταλανοί έχουν πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα και αν ο Ντόρσεϊ παίξει έξυπνα και δεν φορτωθεί με φάουλ, οι πιθανότητες νίκης του Ολυμπιακού θα μεγαλώσουν.

«ΡΟΥΚΙ»

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται πολύ σε τρεις 22χρονους. Η εμπειρία τους λείπει, ειδικά από φάιναλ φορ. . Είναι «ρούκι», μέχρι τώρα δεν έχουν παίξει σε ένα τόσο μεγάλο ραντεβού σε συλλογικό επίπεδο. Οι περισσότεροι παίκτες χρειάζονται χρόνο και συμμετοχές για να μάθουν τι εστί φάιναλ φορ, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης μπαίνουν νωρίς στα βαθιά. Και οι τρεις δεν φοβούνται. Αν είναι ο εαυτός τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιθανότητες να πάνε τελικό και από κει και πέρα όλα γίνονται Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης ξέρει τι σημαίνει φάιναλ φορ, άλλωστε έχει πάρει και τον τίτλο του MVP. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης, θα κληθεί να παίξει για τους υπόλοιπους σε κάποια σημεία του φάιναλ φορ. Οταν τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Στον ημιτελικό η άμυνα της Μπαρτσελόνα θα είναι πάνω του. Το θέμα δεν είναι να σκοράρει, με δύο αμυντικούς πάνω του θα είναι δύσκολο να το κάνει. Αν εκμεταλλευτεί σωστά τους συμπαίκτες του, οι «ερυθρόλευκοι» θα ελέγξουν τον ρυθμό και θα έχουν πιθανότητες επιτυχίας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Οι οπαδοί δίνουν τη δική τους μάχη στα φάιναλ φορ και ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερη δύναμη στην εξέδρα. Θα έχει περισσότερο κόσμο από την Μπαρτσελόνα και με τον τρόπο του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το θετικό είναι πως οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» ταξιδεύουν συνειδητοποιημένοι στην Τουρκία και είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την ομάδα τους σε εύκολες και δύσκολες στιγμές. Αν ο κόσμος είναι συνεχώς κοντά στους παίκτες και δεν παρασυρθεί, ο Ολυμπιακός θα πάρει την επιπλέον δύναμη που χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο του.

 http://sday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ