2012-05-11 18:34:33
Φωτογραφία για ''ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
Ίχνος αυτοκριτικής από Σαμαρά

Έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για την ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας διατυπώνουν σε κατ ιδίαν συζητήσεις βουλευτές που ανήκουν στην λεγόμενη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το iefimerida.gr οι βουλευτές θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας δεν αξιοποίησε την ευκαιρία να συμβάλει στην προσπάθεια για επανένωση της παράταξης και εστιάζουν την κριτική τους στα εξής σημεία :

*Δεν υπήρχε ίχνος αυτοκριτικής στην ομιλία του καθώς το πνεύμα που εξέπεμψε ήταν «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα»

*Αυτουπονόμευσε την υποτιθέμενη προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα αφού παράλληλα με το γενικόλογο κάλεσμα που έκανε, έσπευσε πάλι να μιλήσει για φέουδα και εσωστρέφεια.

*Δεν απευθύνθηκε με συγκεκριμένες αναφορές στα στελέχη στα οποία έκανε το προσκλητήριο απαξιώνοντας ουσιαστικά τα πρόσωπα αυτά.


*Η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίστοιχη με εκείνη που έκανε σε όλη την προεκλογική περίοδο στον κ. Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αποτέλεσμα να τον ενισχύσει και να αποδυναμωθεί ο ίδιος.

«Σε μια περίοδο μάλιστα που το ρεύμα των ψηφοφόρων προς τον κ.Τσίπρα, καλώς η κακώς, είναι υπαρκτό, τόσο σκληρές επιθέσεις το πιθανότερο είναι να φέρνουν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα» τονιζαν δυσαρεστημένοι βουλευτές της ΝΔ.

Αντίστοιχη επίθεση έκανε και στον κ. Βενιζέλο υπονομεύοντας ουσιαστικά και τις ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί έδαφος συνεννόησης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. "Δεν επιτίθεσαι με τόση σφοδρότητα σε κάποιον που υποτίθεται θέλεις να γίνει εταίρος σου" έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής από την φιλελεύθερη τάση.

Η εμμονή του στην δημιουργία Κεντροδεξίου μετώπου απέναντι στον Αριστερά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενίσχυσης ενός διχαστικού κλίματος στον λαό, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στις παρούσες συνθήκες. Περιφρόνησε εμφανώς τα μικρότερα κόμματα ενώ δεν αναφέρθηκε στα στελέχη του κόμματος Καμμένου.

Τα στελέχη της φιλελεύθερης τάσης στην παρούσα φάση αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν επώνυμα την κριτική τους, δεν αποκλείεται ωστόσο να το κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως και στο πράσινο ''τσαρδί'' τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο κ. Βενιζέλος είπε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά». Παράλληλα δε, ανακοίνωσε ότι καταργούνται και όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό περιφερειακό επίπεδο.

Εντύπωσε όμως προκάλεσε η αναφοράς του κ.Βενιζέλου, ότι ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτιμούσε «να μην είναι συνομήλικος του αλλά 30άρης» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει «να προσπαθεί να αντιγράφει Ανδρέα και να αναλάβει τις ευθύνες του»
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ