2012-05-11 19:19:12
Φωτογραφία για Βρέθηκε το χάπι που προστατεύει από το AIDS;
Αμερικανοί ειδικοί πιστεύουν πως όντως ένα νέο σκεύασμα, το χάπι Truvada, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ ισχυρό όπλο που δρα προληπτικά κατά της προσβολής από τον ιό HIV.

Εξ’ ου και εισηγούνται στην αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, να το εγκρίνει και να επιτρέψει την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του βρετανικού  BBC, η πλειοψηφία των μελών της Aμερικάνικης Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Αντιϊικά Φάρμακα (Antiviral Drugs Advisory Committee) ψήφισε -μετά από 11ώρες συνεδρίασης- υπέρ της χορήγησης του Truvada σε υγιείς ανθρώπους, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για πιθανή μόλυνση από HIV.

Η Επιτροπή, μάλιστα,  συνιστά την καθημερινή χορήγηση του, στα άτομα που έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό.

Το εν λόγω χάπι, παράλληλα, χορηγείται και στους οροθετικούς που ακολουθούν αντιρετροϊκή αγωγή.


Πάντως ήδη από το 2010 μελέτες έχουν δείξει ότι το Truvada, μείωσε τις πιθανότητες μόλυνσης σε υγιείς ομοφυλόφιλους και στους υγιείς ετεροφυλόφιλους συντρόφους ατόμων θετικών στον ιό, σε ποσοστό 44% και 73% αντίστοιχα.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που αντιτάσσεται στη χρήση του φαρμάκου. Εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και μέλη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση του AIDS, υποστηρίζουν ότι όσοι το λαμβάνουν ενδέχεται να αρκεστούν μόνο σε αυτό και να σταματήσουν να παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές επαφές τους.  Στα μειονεκτήματα του φαρμάκου επισημαίνουν και την υψηλή του τιμή.
 
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ