2012-05-11 19:27:04
Φωτογραφία για Μπαρόζο: Η Ελλάδα ίσως αποχωρήσει από το ευρώ
"H Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, εάν δεν μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της", τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του... στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

"Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα", είπε.

"Συνεπώς, οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες", πρόσθεσε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, απάντησε ότι κανένα μέλος μιας οργάνωσης δεν μπορεί να συνεχίσει αν δεν σεβαστεί τους συμφωνηθέντες κανόνες.

"Κοιτάξτε, αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά αν ένα μέλος ενός κλαμπ δε σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργάνωση, θεσμό ή έργο", υπογράμμισε ο Μπαρόζο.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ