2016-01-25 23:12:07
Φωτογραφία για Η Εκπαίδευση των νεαρών παραβατών
Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παραβρέθηκε στην... έναρξη του 3ημερου Πανελλήνιου Συνέδριου με θέμα «Η Εκπαίδευση των νεαρών παραβατών» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βόλο υπό την παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη και συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κ. Χρυσοβελώνη, μετά την έναρξη του Συνεδρίου δήλωσε:

«Η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαίδευση νεαρών παραβατών, αλλά και η δημιουργία μιας βάσης για την έναρξη ενός θεσμικού διαλόγου σχετικά με το ζήτημα αυτό, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο πρέπει να διερευνηθεί διότι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά μια δυνατότητα ακόμη για επανένταξη στην κοινωνία μας. Ένας τέτοιος διάλογος είναι απαραίτητος για τη χώρα μας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική και οικονομική συγκυρία που οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού
. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυση δομών που υπηρετούν την εκπαίδευση και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη νεαρών παραβατών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτείας και των θεσμών της. Αυτή η προσπάθεια συνενώνει όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση στις φυλακές. Η συνεργασία στην εποχή μας είναι σημαντική για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε αυτό το συνέδριο έχουν σημασία οι προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει τόσο να βρεθούν και στη συνέχεια να εφαρμοστούν».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ