2016-01-25 23:40:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Τα εψαλαν στον Ι. Φωτήλα στελέχη του κόμματος για τα περί συμπόρευσης με τη ΝΔ
Ξεσπάθωσαν στελέχη και οι φίλοι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ το Σάββατο, στην... προσυνεδριακή διαδικασία, στο Λιθογραφείο, παρόντος του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις προτάσεις Φωτήλα για συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο διάλογος ήταν κλειστός, αφού κατά την έναρξη της συζήτησης δεν επιτράπηκε η παρουσία σε δημοσιογράφους και πολίτες που δεν είναι εθελοντές (μέλη) του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά ήταν τα στελέχη που επιτέθηκαν δριμύτατα στον Βουλευτή Αχαϊας, Ιάσωνα Φωτήλα, καταλογίζοντάς του ότι με τις δηλώσεις του περί συμπόρευσης διαλύει το ΠΟΤΑΜΙ και προσπαθεί να το κάνει δεκανίκι της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του καταλογίζουν δε, πως δεν είχε ενημερώσει πρωτού βγει και τοποθετηθεί δημόσια, ούτε την κεντρική ηγεσία, ούτε την τοπική, με αποτέλεσμα να τους πιάσει στον… ύπνο και να μην ξέρουν τι να απαντήσουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


«Με ρωτούν πότε θα γίνω πρόεδρος της Νομαρχιακής της τοπικής Νέας Δημοκρατίας», είπε τοπικό στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής, κοιτάζοντας προς τη μεριά Φωτήλα και Θεοδωράκη.

«Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα. Κάποιοι προσπαθούν να μας τελειώσουν και εμείς του κάνουμε το χατίρι», δήλωσε έτερο μέλος του κόμματος.

Από την άλλη, υπήρχαν και αυτοί που υπεραμύνθηκαν της πρότασης του Αχαιού Βουλευτή, αφού όμως η ΝΔ αποκρυσταλλώσει τις απόψεις της για σειρά ζητημάτων.

Σημειώνουμε όμως πως, κατά την τοποθέτησή του ο Επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που όπως είπε έφτασαν την Ελλάδα εδώ. Υπεραμύνθηκε δε, της αυτονομίας του κόμματος, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία και τα ποσοστά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Στα… τρία η τοπική βάση

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η τοπική βάση είναι χωρισμένη σε τρία κομμάτια. Σε αυτούς που «κλείνουν» το μάτι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού προέρχονται από αυτό, σε εκείνους που ζητούν τη συνέχιση της αυτονομίας του κόμματος, αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν τη δημιουργία ενός κεντρώου πόλου, σε συνεργασία με τη Δημοκρατική συμπαράταξη.

Το σίγουρο είναι πάντως πως μέχρι το συνέδριο θα ακουστούν αρκετές απόψεις, πολλές από αυτές ετερόκλητες, η ηγεσία όμως καλείται να αποφασίσει για την πορεία του κόμματος και τη σύμπλευση με άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ