2016-01-26 11:59:01
Φωτογραφία για ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ 400 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ζήτημα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 έως 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της συνόδου για το προσφυγικό στην Ολλανδία τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. «Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300.000 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» τόνισε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης. «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται· ανησυχώ» επισήμανε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά. «Υποβόσκουν ζητήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, και είμαστε σε εγρήγορση. Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία, και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους... Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην Ε.Ε.» επισήμανε.


Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για σχέδιο «ανταλλαγής» χρέους με κράτηση μεταναστών στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα-άρθρο, που υπογράφει ο βετεράνος αρθρογράφος Γκίντεον Ράχμαν, προτείνει ως μοντέλο για τους καταυλισμούς στην ελληνική επικράτεια να λειτουργήσουν όπως οι καταυλισμοί για εκτοπισμένους στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ράχμαν: «Η Ελλάδα συμφωνεί να σφραγίσει τα βόρεια σύνορα της με την βοήθεια της Ε.Ε., διακόπτοντας την ροή μεταναστών στην βόρεια Ευρώπη. Σε αντάλλαγμα, η Γερμανία συμφωνεί σε μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για την διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά, σε καταυλισμούς προσφύγων υπό την διαχείριση της Ε.Ε. και θα γυρίζουν στη Συρία, ή από όπου αλλού διαφεύγουν, όταν αποκατασταθεί η ειρήνη» γράφει.

«Το σχέδιο αυτό φαίνεται ακραίο» αναγνωρίζει ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας όμως πως διαπιστώνει ότι «πτυχές του ίσως να έχουν ήδη αρχίσει διστακτικά να προωθούνται», δείχνοντας στις αναφορές περί περίφραξης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και φερόμενη σύμφωνη του Βερολίνου. Και συνεχίζει: «Αν οι Έλληνες εμφανίζονταν να κάνουν μια μεγάλη χάρη στους Γερμανούς με τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να υποστηρίξει στους ψηφοφόρους της μια πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, και μόλις έκαναν την πρώτη κίνηση οι Γερμανοί, θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Finacial Times, ο κ. Μουζάλας τόνισε: «Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ