2016-01-29 16:27:03
Φωτογραφία για «ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΜΕ ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ... ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ!
Σύνθημα για αντίδραση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί απηύθυνε ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στο "sport-fm.gr" μετά την ήττα από την Ρεάλ.

Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός διέρχεται αγωνιστική... κρίση και έχει βάλει δύσκολα στον εαυτό του στο Top 16. Η ήττα από την Ρεάλ στη Μαδρίτη ήταν η τρίτη συνεχόμενη στον 6ο όμιλο και το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας έχει γεμίσει με εμπόδια. Την ώρα που στα αποδυτήρια των ερυθρόλευκων στο «Palacio De Deportes» επικρατούσε προβληματισμός και σιγή, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν αρνήθηκε να μιλήσει για το αποτέλεσμα με τη «βασίλισσα», αλλά και πολλά άλλα που θα συζητηθούν.

Ο 2ος αρχηγός του Ολυμπιακού, όπως κάνουν οι πραγματικοί ηγέτες, «βγήκε μπροστά» και απηύθυνε το σύνθημα για την άμεση αγωνιστική αφύπνιση της ομάδας, αναλαμβάνοντας πρώτα το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε εκείνον.


Διαβάστε τι είπε για τον εαυτό του, τη συνέχεια της διοργάνωσης, τις πιθανότητες ανατροπής του σκηνικού, αλλά και τον κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί με τη Χίμκι στο ΣΕΦ.

-Μέχρι και τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, δείχνατε σε καλό φεγγάρι και ελέγχατε το ματς. Τι συνέβη και η Ρεάλ επικράτησε τόσο εύκολα;

«Η Ρέαλ ήταν σε δύσκολη θέση μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπαρτσελόνα και ήταν λογικό να παίξει τόσο δυνατά και με πάθος. Ένα ακόμα άσχημο αποτέλεσμα μπροστά στον κόσμο της θα ήταν καταστροφικό. Έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, ήλεγξαν τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και δε μας άφησαν να αντιδράσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεχθήκαμε πολλούς πόντους και από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και μετά βγήκαμε εκτός πλάνου. Μέχρι εκείνο το σημείο, θεωρώ πως με την άμυνά μας τους αναγκάσαμε σε δύσκολα σουτ, παίξαμε γρήγορα, πήραμε πόντους στον αιφνιδιασμό και ήμασταν μπροστά στο σκορ. Θεωρώ πως εγκλωβιστήκαμε επιθετικά σε αργό τέμπο, γιατί δεν παίξαμε την άμυνα που μπορούμε ώστε να βγούμε στο “ανοικτό” γήπεδο».

-Πιστεύεις πως από κάποιο σημείο και μετά, πάψατε να είστε όσο «σκληροί» πρέπει για να αναχαιτίσετε την Ρεάλ;

«Όταν έχεις δεχθεί 84 πόντους, έστω και αν παίζεις με την Ρεάλ στη Μαδρίτη, σίγουρα κάτι δεν έχεις κάνει σωστά στην άμυνα. Θα έπρεπε να έχουμε γρηγορότερες αντιδράσεις και γιατί όχι να παίξουμε πιο δυνατά πάνω στη μπάλα. Από τη στιγμή που τους αφήσαμε να βρουν ρυθμό, ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε. Από τη στιγμή που δεν κάναμε σωστά όσα είχαμε σχεδιάσει δεν δικαιούμασταν κάτι περισσότερο από τον αγώνα».

-Πλέον φτάσατε τις τρεις συνεχόμενες ήττες και η κατάσταση σε έναν έτσι και αλλιώς δύσκολο όμιλο, δυσκολεύει «Το κακό δεν έγινε απόψε (χθες) αλλά κόντρα σε Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις. Το να χάνεις στην έδρα της Ρεάλ, μπορείς να το χαρακτηρίσεις και φυσιολογικό, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει παντού να δίνουμε το 100% για τη νίκη. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια χάσαμε σημαντική ευκαιρία να έχουμε αρχίσει με 4-0 και όλα να ήταν στο χέρι μας. Τώρα δεν μας… παίρνει να κοιτάξουμε πίσω, γιατί ο,τι έγινε... έγινε. Τo Top16 έχει ακόμα πολύ δρόμο και όλα μπορεί να αλλάξουν. Αρκεί να αλλάξουμε και εμείς πρόσωπο. Αν το κάνουμε, πιστεύω πως θα το… γυρίσουμε».

-Πολλοί αναρωτιούνται πώς επήλθε αυτή η τόσο… απότομη μετάλλαξη προς το χειρότερο. Τι εξήγηση δίνεις;

«Σε μία ομάδα πολλά παίζουν ρόλο και στα διαστήματα της ανόδου της, αλλά και της καθόδου της. Δε γίνεται πάντα να αποδίδεις στο 100%, υπάρχουν και τα άσχημα διαστήματα, οι τραυματισμοί που και φέτος είναι πολλοί. Θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ, να βρούμε τι φταίει και να αλλάξουμε άμεσα εικόνα, αν θέλουμε να πετύχουμε. Πιστεύω πάντως, πως και εγώ είμαι ένας από τους βασικούς λόγους που ηττηθήκαμε και από την Ρεάλ, αλλά και από τη Ζαλγκίρις, γιατί δεν ήμουν καλός. Ξέρω να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, πάντα κάνω αυτοκριτική, είτε μετά από καλό, είτε μετά από κακό παιχνίδι. Θα πρέπει να βελτιωθώ σε πολλούς τομείς και να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ. Παίζω στο 100% εδώ και ένα χρόνο συνεχόμενα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δε μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Χρειάζεται περισσότερη σωματική και πνευματική δουλειά, γιατί είμαστε στον Ολυμπιακό και κάθε ήττα πονάει».

-Όπως είπες χρόνος για πολλές σκέψεις δεν υπάρχει, ακολουθεί πρόγραμμα «φωτιά», αρχής γενομένης από το ματς με τη Χίμκι στο ΣΕΦ…

«Είναι ένα παιχνίδι… όλα για όλα. Η Χίμκι έχει δείξει φέτος μεγάλη σταθερότητα, έχει κάνει τρομερές νίκες και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όπως σου είπα, χρόνος και παιχνίδια υπάρχουν αρκετά ακόμα, αλλά οποιοδήποτε νέο λάθος στο ΣΕΦ, θα μας κοστίσει ακόμα περισσότερο. Πλέον πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας και να ψάξουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά “διπλά”».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ