2012-05-11 21:44:05
Φωτογραφία για Reuters: Οι ξένες τράπεζες προετοιμάζονται για δραχμή
Για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμάζονται αθόρυβα οι τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Κάποιες τράπεζες δεν έσβησαν ποτέ από... τα συστήματά τους τη δραχμή, μετά την υιοθέτηση του ευρώ από την Ελλάδα δέκα χρόνια πριν και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν αν ξαφνικά η Ελλάδα αναγκαστεί να επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα, λόγω των δημοσιονομικών της προβλημάτων.

Από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την εισαγωγή του ευρώ, οι τράπεζες έχουν εξασκήσει τα συστήματά τους, ώστε να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αλλαγές, σημειώνει το Reuters.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις των τραπεζών έχουν ξεκινήσει από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα το 2009, όπως δηλώνει στο πρακτορείο ο Hartmut Grossman της ICS Risk Advisors, η οποία συνεργάζεται με τράπεζες τηςWall Street.

«Πολλές τράπεζες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, προετοιμάζονται εδώ και πολύ καιρό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», τονίζει. «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί ένα νέο σενάριο», επισημαίνει.


Το Reuters σχολιάζει πως παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. δηλώνει πως επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως και οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες, στις εκλογές της 6ης Μαϊου επέλεξαν αντιμνημονιακά κόμματα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα σημειώνει πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει νομικά και πρακτικά προβλήματα στις τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να διαπραγματευθούν ένα νέο νόμισμα.
axiaplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 βήματα για επίπεδη κοιλιά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3 βήματα για επίπεδη κοιλιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ