2012-05-11 21:40:05
Φωτογραφία για ΚΚΕ: «Εμπόριο φόβου και ελπίδας, ώστε να συνεχίσει ο λαός να βαδίζει υποταγμένος»
Οργισμένη είναι η αντίδραση του ΚΚΕ στη νέα παρέμβαση που επιχείρησε να κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι... ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, απειλεί εμμέσως την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη αν δεν τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί, αναφέροντας ότι η ευρωζώνη θα μπορέσει να αντέξει την έξοδο της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «εμπόριο φόβου και ελπίδας, ώστε να συνεχίσει ο λαός να βαδίζει υποταγμένος στον αντιλαϊκό ‘ευρωμονόδρομο’ και να καλείται να επιλέξει μόνο τους όρους σφαγής του, το πότε και πόσα νέα βάρη θα σηκώσει».

Το ΚΚΕ, μάλιστα, επιτίθεται παράλληλα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι δηλώσεις του Σόιμπλε, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και οι δηλώσεις εφησυχασμού του ΣΥΡΙΖΑ για μη πιθανότητα εξόδου από το ευρώ, καθώς και ότι τάχα είναι εφικτή η φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την άρχουσα τάξη». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «μόνο ο δύσκολος δρόμος της σύγκρουσης, της λαϊκής αντεπίθεσης με τις αναγκαίες θυσίες οδηγεί πραγματικά στη λαϊκή ευημερία».
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ