2012-05-12 03:19:14
Φωτογραφία για Η αναγέννηση του δικομματισμού
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 είδαμε ότι τα αποτελέσματα δικαίωσαν το σύστημα.

Η εισαγωγή στο κοινοβούλιο πολλών κομμάτων με ακραιφνώς αντίθετες, διαφορετικές αλλά και αρρωστημένες ιδεολογίες που στόχο είχαν την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού, της πολυκομματικότητας, των οικουμενικών κυβερνήσεων, αφήνοντας υγιή κόμματα απέξω, θα οδηγήσει ξανά στην Αναγέννηση του δικομματισμού.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος ακόμη μια φορά, τσίμπησε το δόλωμα που πέταξε μπροστά του το ανίκητο μετά τη μεταπολίτευση σύστημα του δικομματισμού το οποίο τον ανάγκασε να ψηφήσει μπαχαλοειδή και με αρνητικά σύνδρομα για κυβέρνηση κόμματα.

Αυτό αποδεικνύεται αν κάνεις κλικ πάνω στη εικόνα που βρίσκεται από κάτω για μεγέθυνση και διαβάσεις αυτό που γράφει (το κείμενο γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80 σε τοπική εφημερίδα) και το οποίο είναι το εξής:

Πόλωση υπάρχει όταν δύο παρατάξεις ή δύο ιδεολογίες δεν μπορούν να βρουν κανένα σημείο συνδιαλλαγής και σχέσεων μεταξύ τους. Η μόνη δε προοπτική που υπάρχει είναι η ολοκληρωτική εξαφάνιση της μιας ή της άλλης παράταξης.

Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υπάρχει πολωτικό κλίμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην πόλωση. Η δημιουργία ενός δικομματικού συστήματος με βάση την αποδοχή ορισμένων κοινών αρχών μπορεί να αποτρέψει την επερχόμενη πόλωση.
tsiapis.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ