2012-05-12 03:11:09
Φωτογραφία για Τον μαστίγωσαν επειδή σχεδίασε μια γελοιογραφία με βουλευτή
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα την καταδίκη σε 25 χτυπήματα με μαστίγιο που επιδικάσθηκε στον Ιρανό σχεδιαστή Μαχμούντ Σοκραγί... εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί το τελευταίο δείγμα των επιθέσεων που υφίσταται η ελευθερία έκφρασης στο Ιράν.

Τα διαδικτυακά μέσα στο Ιράν δημοσίευσαν πρόσφατα πως ο Σοκραγί είχε καταδικασθεί διότι είχε σχεδιάσει μία γελοιογραφία του τοπικού βουλευτή της περιοχής Αράκ Αχμάντ Λοτφί Αστιανί ως ποδοσφαιριστή. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται και από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα διαδικτυακά μέσα ο Αστιανί, ένας συντηρητικός που επικρίνεται για τις παρεμβάσεις του στον χώρο του αθλητισμού, αποφάσισε να διώξει δικαστικά τον σχεδιαστή, κρίνοντας πως η γελοιογραφία ήταν προσβλητική για το άτομό του.

«Η ωμή ποινή που επιβλήθηκε στον Μαχμούντ Σοκραγί, διότι απλώς σχεδίασε μία αθώα γελοιογραφία, αποστέλλει ένα τρομακτικό μήνυμα προς όλους τους Ιρανούς, ώστε να γνωρίζουν πως δεν μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα και ειρηνικά τις απόψεις τους χωρίς να φοβούνται σκληρά αντίποινα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αν Χάρισον, αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή.

«Είναι ένα νέο παράδειγμα για τις αδιάλειπτες επιθέσεις των ιρανικών αρχών κατά της ελευθερίας της έκφρασης», προσθέτει η ίδια, τονίζοντας πως η μαστίγωση αποτελεί «μία σκληρή τιμωρία, απάνθρωπη και εξευτελιστική και ως τέτοια απαγορεύεται από την διεθνή νομοθεσία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ