2012-05-12 10:06:05
Φωτογραφία για Είναι αυτό το τέλος της Ευρώπης;
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κρίση της Ευρώπης αρχίζει να υποχωρεί από μόνη της, αλλά με τα αποτελέσματα της Κυριακής από τη Γαλλία και την Ελλάδα, οι μεγάλες τάσεις της Γηραιάς Ηπείρου είναι ολοφάνερες. Και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δυσοίωνες

Του Patrick J. Buchanan

Ο εθνικισμός-είτε πρόκειται για οικονομικό εθνικισμό είτε για εθνοτικό εθνικισμό βρίσκεται σε άνοδο. Η διεθνικότητα και η πολυπολιτισμικότητα βρίσκονται σε ραγδαία, αν όχι μη αναστρέψιμη υποχώρηση. Το ίδιο το ευρωπαϊκό σχέδιο βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για να είμαστε σίγουροι, δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμά τη δέσμευση της ελίτ της Ευρώπης για το «όραμα της ενιαίας Ευρώπης» ως πρόκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις πρωτεύουσες και την εταιρική έδρα της ηπείρου, οι ελίτ είναι, άνδρες και γυναίκες, αφιερωμένοι στην "Ευρωπαϊκή ιδέα".

Ωστόσο, η ικανότητά τους να κρατήσουν την Ευρώπη σε μια πορεία μέχρι οι λαοί της να παραδώσουν (ως πτώμα) την κυριαρχία τους και να συμφωνήσουν να βυθιστούν σε μια ενιαία οντότητα είναι τώρα υπό εξέταση.


Από το Παρίσι μέχρι την Αθήνα...

Η ριζοσπαστική αριστερά και η εθνικιστική δεξιά είναι σε αναζωπύρωση. Μαρξιστές και πατριώτες ονειρεύονται διαφορετικά όνειρα από τους μαθητές του Jean Monnet.

Σκεφτείτε τι το γαλλικό εκλογικό σώμα μόλις είπε.

«Από την έναρξή του, το ευρωπαϊκό σχέδιο χτίστηκε σε ένα Φαουστιανό παζάρι."

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, οι κομμουνιστές και ριζοσπάστες πήραν 11 τοις εκατό. Ο ηγέτης τους, ο Jean-Luc Mélenchon, ενέκρινε τον σοσιαλιστή Francois Hollande, ο οποίος τελικά ήταν ο κερδισμένος της Κυριακής.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ήρθε δεύτερος στον πρώτο γύρο με μόνο 27 τοις εκατό, ανέβηκε την Κυριακή στο 48 τοις εκατό. Αν και η Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου είχε αρνηθεί να τον εγκρίνει, ο Σαρκοζί φλέρταρε ανοιχτά τους ψηφοφόρους της.

Όπως το έθεσε η Marine, "μας λένε ρατσιστές, ξενόφοβους και οπαδούς του προστατευτισμού. Στη συνέχεια έρχονται ζητώντας την έγκρισή μας, επαναλαμβάνουν τα λόγια μας και επιδιώκουν τις ψήφους μας".

Ένα ποσοστό σχεδόν 30 τοις εκατό το Εθνικό Μέτωπο και η άκρα αριστερά που κέρδισαν από κοινού στον πρώτο γύρο είναι κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της Πέμπτης Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα ήταν εξίσου δραματικά.

Το ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κεντροαριστερό (sic) κόμμα, ήρθε τρίτο με 13 τοις εκατό των ψήφων. Η Νέα Δημοκρατία, το κεντροδεξιό κόμμα που είναι σε συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ, ήρθε πρώτη, αλλά κέρδισε μόνο το 19 τοις εκατό.

Τα δύο αυτά κόμματα είδαν συνδυασμένη στήριξη τους να τεμαχίζεται στο μισό από τις τελευταίες εκλογές και μπορεί να μην είναι σε θέση να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει να επιβάλει τη λιτότητα που η γερμανική ηγεσία της ευρωζώνης απαιτεί ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη στην Ελλάδα.

Τα κόμματα που κέρδισαν τα περισσότερα ήταν οι κομμουνιστές με 7 τοις εκατό, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, με 17 τοις εκατό, και η Χρυσή Αυγή, ένα ακροδεξιό κόμμα που έχει ζητήσει να μπουν νάρκες στα σύνορα, με 7 τοις εκατό. Και οι τρεις θα ταλανίζουν κάθε συνασπισμό που θα προσχωρεί στα γερμανικά αιτήματα.

Τι προκαλεί την κατάρρευση του κέντρου στην Ευρώπη;

Η λιτότητα που επέβαλε η Γερμανία και οι σκληροί οικονομικοί σύμμαχοί της στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης για τις χρεωμένες χώρες του νότου της Ευρώπης.

Σε όλη την ήπειρο, αυξάνονται οι φωνές που απαιτούν ότι ένα πακέτο ανάπτυξης πρέπει να συνοδεύει το δημοσιονομικό σύμφωνο της Άνγκελα Μέρκελ.

Όμως, ένα πακέτο ανάπτυξης σημαίνει φορολογικές ελαφρύνσεις και αύξηση των δαπανών. Πώς τα έθνη της Ευρώπης θα τα παρέχουν αυτά χωρίς να προσθέσουν εθνικά ελλείμματα και χρέη, πράγμα που σημαίνει νέο δανεισμό και υψηλότερα επιτόκια, που είναι η κύρια αιτία της σημερινής κρίσης;

Τα έθνη - οφειλέτες φαίνεται να λένε το εξής:

"Ναι, έχουμε εθιστεί στο ναρκωτικό των δαπανών του ελλείμματος. Αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε με το να το κόψουμε μαχαίρι. Αν μας αναγκάσετε σε αυτό, οι λαοί μας θα επαναστατήσουν και θα μας πετάξουν κάτω. Προτού μπορέσουμε να απαλλαχτούμε από τα ναρκωτικά, χρειαζόμαστε μια νέα λύση. "

Από την έναρξή του, το ευρωπαϊκό σχέδιο χτίστηκε σε ένα Φαουστιανό παζάρι (σχ. ΚΟ: Ο Φάουστ είχε συνάψει «σύμφωνο αμοιβαίας υποστήριξης και συμμαχίας» στον ενεχυροδανειστή Μεφιστοφελή / σατανά, πουλώντας του την ψυχή του).

Εάν τα έθνη της Ευρώπης παραδώσουν την κυριαρχία τους, αφήσουν την ταυτότητα τους να διαβρωθεί μέσω της μετανάστευσης και των ανοικτών συνόρων, και βυθιστούν σε μια μεγαλύτερη και πιο αλληλέγγυα Ευρώπη, οι λαοί τους θα ανταμειφθούν με μια πρωτοφανή ευημερία.

Παραδώστε τις ψυχές σας, και εμείς θα σας κάνουμε πλούσιους, ασφαλείς και χαρούμενους, λένε οι ευρωκράτες στους λαούς της Ευρώπης.

Μετά από δύο φρικτούς πολέμους, οι λαοί της Ευρώπης δέχτηκαν την δωροδοκία.

Στηριζόμενοι στην αμυντική δύναμη της Αμερικής, απολαμβάνοντας μια ευημερία που παράγεται από το εσωτερικό ελεύθερο εμπόριο και την εκρηκτική ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας, που χρηματοδοτείται με χαμηλό επιτόκιο μόλις το ευρώ έγινε δεκτό ως κοινό νόμισμα, έτρεξαν να απολαύσουν τις καλές εποχές.

Τώρα όμως, ήρθε ο λογαριασμός. Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία πρέπει να κάνουν θυσίες και να υποφέρουν για να πληρώσουν για αυτές τις καλές εποχές. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να συρρικνωθεί, οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν, η συντάξιμο όριο ηλικίας πρέπει να αυξηθεί. Πρέπει να εργαστούν σκληρότερα και περισσότερο για όλα τα χρόνια που χρειάζεται για να θέσουν τα δημόσια οικονομικά τους σε τάξη και να ξεπληρώσει αυτά που οφείλουν.

Η Αριστερά λέει: Θέλουμε οι συντάξεις μας να αποκατασταθούν, οι δημόσιοι υπάλληλοί μας να προσληφθούν εκ νέου. Αν οι ηγέτες μας χρειάζονται περισσότερα χρήματα, να τα πάρουν από τους πλούσιους, να τα πάρουν από τις τράπεζες, να τα πάρουν από τις μεγάλες εταιρείες.

Η Δεξιά λέει: Θέλουμε τις χώρες και τον πολιτισμό μας πίσω. Θέλουμε να κλείσουν τα σύνορά μας. Δεν θέλουμε άλλους μετανάστες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ή τον υπόλοιπο κόσμο.

Αφήστε την Γαλλία να είναι Γαλλία και πάλι. Αφήστε την Ελλάδα να είναι και πάλι Ελλάδα.

Ο φυλετισμός, ο ριζοσπαστισμός και ο σοσιαλισμός είναι οι μετοχές που ανεβαίνουν στη νέα Ευρώπη.
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ