2012-05-12 10:15:06
Φωτογραφία για Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Η οικονομία θα καταρρεύσει πριν από τις εκλογές
Το δραματικό και ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνική οικονομία περιέγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κίνδυνος ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων, ακόμη και πριν από τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, είναι πλέον ορατός, ενώ το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις πολιτικοοικονομικού χαρακτήρα, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Παπαδήμος είχε χθες εκ νέου σφαιρική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για τις σαφείς επισημάνσεις των εταίρων μας, για το ζήτημα του ξένου ομολόγου των 450 εκατ. ευρώ που λήγει την Τρίτη, για τα ταμειακά διαθέσιμα και βεβαίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι καλά γνωρίζοντες τα της οικονομικής τροχιάς προβλέπουν ότι εάν υπάρξει και υπέρβαση δαπανών, τότε αργά ή γρήγορα, θα επέλθει κατάρρευση.

Για τις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση πρέπει να έχει λύση για το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη και των συνεπειών της.

Πληροφορίες δεν αποκλείουν να ζητηθεί ενυπόγραφη εγγύηση από τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων κατά σειρά εκλογής - κάτι που απαιτείται ως φαίνεται, για να δράσει σχετικά ο Φ. Σαχινίδης.

Ένα εξίσου τεράστιο ζήτημα είναι ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ