2012-05-12 11:20:58
Φωτογραφία για Όταν το αουτσάιντερ γλεντάει!
Δεν μας περίμενε κανένας. Το αουτσάιντερ, όμως, συνεχίζει να κερδίζει! Με επιβλητικό τρόπο, ρίχνοντας στα σχοινιά τους αντιπάλους του", γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης.

Τεράστια εμφάνιση, τεράστια νίκη και τώρα ΤΣΣΚΑ! Ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα. Την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη Euroleague κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Γιατί η φετινή ομάδα του μεγάλου λιμανιού ξεπερνάει τον εαυτό της αγώνα με τον αγώνα και ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης!

Δεν μας περίμενε κανένας. Το αουτσάιντερ, όμως, συνεχίζει να κερδίζει! Με επιβλητικό τρόπο, ρίχνοντας στα σχοινιά τους αντιπάλους του. Από το Τop-16, οι ερυθρόλευκοι "τρελαίνουν" την Ευρώπη, "τρελαίνουν" κι εμάς. Δεν σταματούν να... γλεντούν κόσμο και κοσμάκη. "Πέταξαν έξω" δύο φιλόδοξες τουρκικές ομάδες από τη συνέχεια της διοργάνωσης (Αναντολού Εφές, Γαλατασαράι), απέκλεισαν με μειονέκτημα έδρας τη Σιένα και έστειλαν "αδιάβαστη" την Μπαρτσελόνα.


Ένα ματς έμεινε, αλλά ό,τι και να γίνει στον τελικό αυτός ο Ολυμπιακός είναι, ήδη, κερδισμένος και η διοίκησή του υποχρεωμένη να στηρίξει την προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ. Αυτή η ομάδα γεμίζει κάθε Ολυμπιακό. Σε αυτό το σύνολο, σε αυτούς τους παίκτες, βλέπουμε όλα τα χαμένα χρόνια. Τους τίτλους που στερηθήκαμε από εξωγενείς παράγοντες, τις χαρές που δεν μας επέτρεψαν κάποιοι να βιώσουμε.

Στον ημιτελικό, η Μπαρτσελόνα των 18 νικών σε 19 φετινά παιχνίδια στη διοργάνωση, ήταν το φαβορί. Όλη κι όλη, όμως, μία φορά βρέθηκε μπροστά στο σκορ με ένα τρίποντο του Ναβάρο στο 17' (26-27). Στο πρώτο ημίχρονο "κρατήθηκε" κοντά στο σκορ χάρη στα δώδεκα επιθετικά της ριμπάουντ και στο τέλος του αγώνα από τους Λαμόνικα, Λοτερμόζερ και Σαχίν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα από την άμυνά του, αλλά και από το γεγονός πως ανταποκρίθηκε ιδανικά στο σετ παιχνίδι και όχι μόνο στο τρανζίσιον, που είναι το δυνατό σημείο των Πειραιωτών. Πραγματικά, αυτή η ενέργεια, που βγάζει η ομάδα πάνω στο παρκέ, κάνει τη διαφορά. Το αίμα των παικτών "βράζει" για τα καλά! Και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χειρίζεται μοναδικά τα... γκέμια. Ο σοφός και τα παιδιά του ετοιμάζονται για ένα επίτευγμα, που όμοιό του δεν θα έχει υπάρξει ξανά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όχι γιατί έβαλε 21 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ σε έναν ημιτελικό Final-4 Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όχι γιατί "έκοψε τα πόδια" των παικτών της Μπαρτσελόνα με το καθοριστικό τρίποντο ένα περίπου λεπτό πριν από το φινάλε.

Ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας φώναξε "παρών" όταν έπρεπε. Όταν η ομάδα είχε "κολλήσει" στο σκοράρισμα και τον χρειαζόταν. Είτε τους πόντους του είτε τη δημιουργικότητά του. Όταν η μπάλα ζύγιζε... τόνους, ο Βασίλης ήταν εκεί: στην πρώτη θέση της μάχης! Ο χειρότερος εφιάλτης των απέναντι. Να δουν τον Σπανούλη να σηκώνει το ευρωπαϊκό τρόπαιο ως αρχηγός του Ολυμπιακού.

ΥΓ1: Στον τελικό, το γήπεδο πρέπει να είναι κατακόκκινο! Περιμένουμε ακόμα περισσότερους Ολυμπιακούς στην Κωνσταντινούπολη από τους περίπου δύο χιλιάδες που βρέθηκαν στην "Sinan Erdem Arena" στον ημιτελικό και συμπαραστάθηκαν θερμά στα "τρομερά μωρά" του Ντούσαν Ίβκοβιτς!

ΥΓ2: Έχουν... σφάξει όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες, έχουν πάρει ένα σωρό πέτσινους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Το έχουμε πει: το μπασκετικό τους τέλος θα είναι οδυνηρό για όσες χαρές έχουν στερήσει άδικα και άτιμα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ούτε σουτ δεν μπόρεσε να κάνει ο Διαμαντίδης στο φινάλε... Πραγματική απόλαυση... Δεν ασχολούμαι άλλο με μία ομάδα που δεν ξέρει να χάνει.

πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ