2016-02-18 19:14:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Αρπάχτηκαν γιατροί μέσα στα Επείγοντα του «Αγίου Ανδρέα»
Παρά λίγο να πιαστούν στα χέρια γιατροί του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», με δεκάδες πολίτες να μένουν άναυδοι μπροστά στο περιστατικό Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Κυριακής κι ενώ στη μονάδα Τακτικών και Επειγόντων Περιστατικών επικρατούσε πανικός, αφού τα περιστατικά προς εξέταση ήσαν πολλά, δεδομένης και της γρίπης που κυκλοφορεί, χειρουργός θέλησε να εξετάσει στη… «ζούλα» φίλο του, βάζοντας τον μέσα στο γραφείο των ορθοπεδικών.

Σημειώνουμε πως, για να εξετασθεί κάποιος θα έπρεπε να περιμένει έξω από τα Επείγοντα τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να έρθει η σειρά του, αφού η ουρά έφθανε έως την είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ μέχρι να παραλάβει τις εξετάσεις του και να λάβει τις σχετικές οδηγίες από τους γιατρούς οι ώρες αναμονής αυξάνονταν δραματικά.

Μόλις ο γιατρός, υπεύθυνος εφημερίας, διαπίστωσε πως ασθενής εξεταζόταν κατ’ αυτόν τον τρόπο, άρχισε να φωνάζει έξαλλος, ενώ επιτέθηκε φραστικά και στον υπεύθυνο-χειρουργό, ο οποίος λόγω φιλίας πέρασε μέσα τον ασθενή.


O "ΔΙΑΛΟΓΟΣ"

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό αυτό που κάνεις. Ντροπή σου. Ο κόσμος περιμένει τόσες ώρες έξω για να εξετασθεί και εσύ τους βάζεις μέσα ύπουλα», έλεγε σε έντονο ύφος ο υπεύθυνος εφημερίας στον χειρουργό.

«Θα κάνω ότι θέλω. Μη φωνάζεις. Δεν είναι όπως τα λες», απάντησε ο πρώτος.

«Να σηκωθείς να φύγεις τώρα, γιατί αλλιώς θα σου κάνω καταγγελία, θα σε αναφέρω», ανταπάντησε εκτός εαυτού ο παθολόγος βάρδιας.

Την ίδια ώρα άφωνοι οι πολίτες που βρίσκονταν μέσα και έξω από τη Μονάδα παρακολουθούσαν τον καυγά, κάποιοι εκ των οποίων έχοντας δει το «ύπουλο πέρασμα» του ασθενή εξαγριώθηκαν περεταίρω.

Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δύο γιατροί συνέχισαν κανονικά τη βάρδιά τους, αφού κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια.

ΡΑΝΤΖΑ ΚΑΙ...ΠΟΛΥΩΡΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

Σημειώνουμε δε πως, η κατάσταση που αντίκριζε κάποιος ήταν αποκαρδιωτικά τραγική, στην εν λόγω τουλάχιστον Μονάδα, με ασθενείς να κοιμούνται στα ράντζα του διαδρόμου, με ώρες ορθοστασίας για συνοδούς και συμπολίτες που περίμεναν να εξετασθούν, αφού καρέκλες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.

ΥΠΕΡΕΒΑΛΑΝ ΕΑΥΤΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι, οι εφημερεύοντες ιατροί, τρεις στον αριθμό, για δεκάδες πολίτες, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των ασθενών, μέσα σε ένα κλίμα συμφόρησης, με πολύωρη και αδιάκοπη προσπάθεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ