2016-02-19 11:41:45
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ...
Mε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο "sportdog.gr"  την χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ και όχι μόνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Όταν ο Αλέφαντος μιλάει για παίκτες, σπανίως πέφτει έξω. Τα βλέπετε με τον Ιντέγε συνεχώς. Σκεφτείτε ποιος ήταν ο μόνος αναλυτής που πήγαινε κόντρα σε όλο το ρεύμα στο καιρό της αποθέωσης. Σέντερ φορ που δεν ξέρει ιδιαίτερη μπάλα, μπορεί να έχει ένα-δυο καλά φεγγάρια αλλά δεν μπορεί να βγάλει σεζόν με πολλά γκολ. Γι΄ αυτό και στην καριέρα του ποτέ δεν είχε σεζόν με πολλά γκολ ο Ιντέγε.

Τι γκολ ήταν αυτό που έχασε πάλι στο Βέλγιο. Μόνος του με την εστία και σουτάρει στο δοκάρι. Θα είχε τελειώσει η πρόκριση αν έβαζε αυτό το γκολ. Στο ενάμισι μέτρο είσαι κύριε, τέλεια σου ήρθε η μπάλα, όπως την ήθελες σου την έδωσε από το πλάι ο Ντουρμάζ, βάλε σωστά το πόδι σου να σκοράρεις.

Ενώ ξεκίνησε καλά στο ματς ο Ολυμπιακός, έκανε τα εύκολα δύσκολα
. Είναι πεσμένη η ομάδα και είναι ντεφορμέ ο Σίλβα. Πάλι οι αλλαγές του πολύ αργά. Πάλι αδράνεια στο θέμα του Ιντέγε. Δεν γίνεται ο ντεφορμέ Ιντέγε -ας τον πω ντεφορμέ- να παίζει σε όλα τα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μόνιμα. Βάλε και τον Πουλίδο σέντερ φορ, όχι στα άκρα, δεν είναι για τα άκρα, ή κάνε αυτό που είπα τις προάλλες, βάλε τον Τσόρι σέντερ φορ, έχει παίξει στην καριέρα του ξανά φορ. Τουλάχιστον αυτός ξέρει μπάλα και μπορεί να συνδυαστεί με τον Φορτούνη πίσω του.

Για τον Σεμπά είχα πει από την αρχή και μόνιμα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί παίζει στον Ολυμπιακό, εξτρέμ που δεν απειλεί την εστία, δεν έχει θέση, το να μαρκάρει μόνο δεν μου λέει τίποτα. Δεν σκοράρει, δεν ντριμπλάρει, δεν πασάρει ασίστ.

Ήταν και άτυχος ο Ολυμπιακός διότι ο Ρομπέρτο που μας έχει σώσει τόσες φορές, έκανε μοιραίο λάθος και φάγαμε το γκολ. Δικαιούται όμως και αυτός ένα λάθος, τόσες φορές μας έχει γλιτώσει.

Πεσμένος ο Φορτούνης και όπως τον βλέπω παίζει σαν να φοβάται, σαν να του έχουν κοπεί τα φτερά. Του έκανε τσαμπουκάδες ο προπονητής και ίσως του έριξε την ψυχολογία. Σε κάποιους παίκτες οι αλλαγές και οι αποκλεισμοί, φέρνουν ανάποδα αποτελέσματα.

Η αδυναμία του Ολυμπιακού επιθετικά φάνηκε όταν έφαγε ο Ολυμπιακός το γκολ και έπρεπε να επιτεθεί. Όταν παίζεις μπροστά με Ιντέγε και Σεμπά, σε οργανωμένη άμυνα πώς να βάλεις γκολ; Δεν έπαιζε και λόγω τραυματισμού ο Πάρντο, αν δεν τραβήξει ο Φορτούνης που σε ξελασπώνει φέτος, σχόλασες.

Για τον σέντερ μπακ τον Κόστα να μην ανοίξω το στόμα μου. Ο Ολυμπιακός έχει μακράν το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα, αλλά για να μπορέσει να προχωρήσει στην Ευρώπη θέλει μεταγραφή σέντερ φορ παικταρά και σέντερ μπακ γρήγορο που να ξέρει μπάλα.

Απορώ με τον Σίλβα που σε τόσο κρίσιμο ματς πετάει έξω τον Κασάμι και τον Καμπιάσο για να βάλει τον πιτσιρικά τον Σέρβο. Χθες δεν ήταν και σε καλή μέρα ο Μιλιβόγεβιτς. Τον πιτσιρικά Σέρβο όμως μπορείς να τον αναδείξεις σε εύκολα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, όχι στην Ευρώπη. Χρειαζόσουν τώρα τα πατήματα, τη δύναμη, την προσωπικότητα του Κασάμι.

Παρά τα προβλήματα που δείχνει ο Ολυμπιακός -είναι τρίτο σερί ματς αυτό- πιστεύω ότι θα περάσει στη ρεβάνς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα φανατιστεί, οι παίκτες θα φανατιστούν, πιστεύω ότι ο Σίλβα θα διορθώσει αυτά που πρέπει να διορθώσει σε ό,τι αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ και του φορ, και θα δούμε έναν Ολυμπιακό που όχι μόνο θα περάσει αλλά θα κάνει και καλή εμφάνιση.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα που μου αρέσει στην Ευρώπη είναι η Ρεάλ, μεγάλο διπλό έκανε και στη Ρόμα -με μία καλή Ρόμα από τον Σπαλέτι- λέγανε ότι δεν νικάει στην Ιταλία, αλλά πήγε και νίκησε άνετα. Με έναν Ρονάλντο που είναι απόλαυση να τον βλέπεις μαζί με Μπενζεμά και Μπέιλ, με Ίσκο από πίσω, με Κρόος και Μόντριτς, όλοι ξέρουν μπάλα. Και με ανεβασμένα τα σέντερ μπακ της, ιδιαίτερα τον Ράμος, και ο μικρός όμως ο Βαράν μου αρέσει παρά το λάθος που έκανε, είναι ψηλό παιδί και πολύ γρήγορος.

Η Μπαρτσελόνα με τη φοβερή τριάδα που έχει μπροστά και η Ρεάλ θα διεκδικήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αποκλείω βέβαια και την Μπάγερν.

Για το πέναλτι-πάσα του Μέσι με ρωτάει ο Σινάνογλου, έχω να σας πω πολλά. Αυτό το έκανε σημαία ο Κρόιφ πριν από πολλά χρόνια, αλλά δεν ήταν ο πρωτοπόρος, πριν τον Κρόιφ το είχε πρωτοκάνει ένας άλλος Ολλανδός το 1957. Τέλεια όμως το έκανε ο Κρόιφ ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάνει πάσα απλά στο πέναλτι, αλλά είχε κάνει το ένα-δύο! Δηλαδή έδωσε πάσα σε συμπαίκτη του και "δουλέψανε" τον τερματοφύλακα διότι ο συμπαίκτης ξαναέδωσε πάσα στον Κρόιφ ο οποίος σκόραρε! Απίθανο πράγμα.

Μάλιστα έπειτα προσπάθησε ο Κρόιφ να το καθιερώσει αυτό αλλά τους πήρανε χαμπάρι οι αμυντικοί και οι τερματοφύλακες και τους αντιμετωπίζανε, ήταν προετοιμασμένοι. Έτσι το έκοψε ο Κρόιφ και γενικώς το έκοψαν όλοι.

Και ήρθε έπειτα από πολλά χρόνια να το κάνει ο Μέσι. Ωραίο ήταν αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει πάλι μόδα. Όπως σταμάτησε μία άλλη μόδα που είχε δημιουργηθεί στα πέναλτι. Να πετάνε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και να ψωνίζουν τους γκολκίπερ οι οποίοι έπεφταν δεξιά ή αριστερά. Μια, δυο, τρεις, το πήρανε χαμπάρι οι τερματοφύλακες και πολλοί έμεναν στο κέντρο και το έπιαναν.

Τώρα θα απαντήσω στην ερώητηση του Θέμη ποιο είναι το καλύτερο πέναλτι. Έχοντας φάει όλη μου τη ζωή στα γήπεδα θα σας πω ότι το καλύτερο για εμένα είναι σουτ 30 πόντους ύψος από το χορτάρι στη γωνία. Όχι ψηλά στις γωνίες. Αν σουτάρεις ψηλά κινδυνεύεις να τη στείλεις πάνω από τα δοκάρια. Χαμηλή γωνία είναι το καλύτερο, όχι όμως εντελώς συρτά γιατί χάνει δύναμη η μπάλα από την επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Τα καλύτερα πέναλτι τα χτυπάει ο Ρονάλντο και ο Μέσι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ