2016-02-21 11:40:07
Φωτογραφία για Δεν θα πιστεύετε τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα μπολ
Μπορεί τα μπολ σας να έχουν περισσότερες χρήσεις από εκείνη του (απλού και ταπεινού) δοχείου; Φυσικά και ναι Ας πούμε ότι το «σενάριο» πάει κάπως έτσι: είστε την κουζίνα σας και καθαρίζετε ή μαγειρεύετε και κάπως (κανείς δεν ξέρει πώς) βρίσκεστε να σιγοτραγουδάτε ένα από τα αγαπημένα σας άσματα. Δεν σας συμβαίνει ποτέ; Ωραία, μην μας πείτε, όμως, ότι δεν σας έχει τύχει να έχετε μαζευτεί φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και το κέφι να έχει απογειωθεί σε τέτοιο βαθμό που να θέλετε να ακούσετε λίγη μουσική όσο απολαμβάνετε το ποτό σας. Τι γίνεται όμως αν σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ή παρόμοια σενάρια δεν έχετε ηχεία;

Η λύση είναι παραπάνω από απλή και απαιτεί από εσάς ένα «ταξίδι» μέχρι την κουζίνα του σπιτιού σας για να ανασύρετε από τα ντουλάπια της ένα κεραμικό ή γυάλινο μπολ. Ναι, ναι καλά διαβάσατε! Τι θα κάνετε με αυτό; Τοποθετήστε σε αυτό το κινητό ή το mp3 player σας. Το κυρτό σχήμα του μπολ δημιουργεί μια φυσική ενίσχυση στον ήχο και έτσι σας βοηθά να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο και σούπερ αποτελεσματικό ηχείο σε χρόνο-αστραπή. Σύμφωνα με μετρήσεις, το μπολ θα αυξήσει την ένταση του ήχου του κινητού σας κατά 5 ντεσιμπέλ! Δείτε εδώ τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τα μπολ σας.


Το τρικ αυτό, μάλιστα, είναι τόσο σίγουρο που το 2013, ο Νεοζηλανδός Casey Lin χρησιμοποίησε δύο απλά γυάλινα μπολ για να κατασκευάσει το ηχοσύστημα Timbre. Σε αυτό, τα ηχεία μετατρέπονται από απλά γυάλινα μπολ σε ηχοσύστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας που είναι κρυμμένη  στην ξύλινη βάση τους.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ